23948sdkhjf

Kendt showbil til salg

Den kendte langsnudede Volvo NL12 trækker, der siden 1996 har kørt rundt i verden og markedsført LEGO’s produkter, er nu sat til salg. Prisen er 590.000 kroner.

Sælger er Volvo Lastvogne og Busser Danmark A/S. Divisionschef Remi Nikolajsen, Volvo oplyser, at den specialopbyggede HMK megatrailer, der har kørt i kombination med trækkeren og fungeret som en mobil LEGO-udstilling, er solgt til en showmand, men at man ikke har kunnet blive enige om prisen på trækkeren.

»Vi har en del interesserede kunder, og jeg mener også, at trækkeren kan anvendes til mange formål,« siger Remi Nikolajsen. »Man kan f.eks. forestille sig bilen i kombination med en 2-akslet jumbotrailer til hestetransport. En anden mulighed er at bruge den som reklamebil til udstillingsbrug, men den kan også køre med almindeligt gods.«

Eneste i verden

Den specialbyggede 3-akslede trækker er den eneste Volvo NL12 6x4 Globetrotter, der findes i verden. Bilen er indrettet som en amerikansk langdistancebil med ekstra kabine med gennemgang fra førerhuset.

Bilen er fra 1996, og den har blot kørt 185.000 km. Motoren er en 6-cylindret 12 liters turbodieselmotor med intercooler, der yder omkring 400 hk.

Kabinen er udstyret med masser af skabe, herunder klædeskab, samt mikrobølgeovn og anden luksus. Både førerhus og ekstrakabine er beklædt med knapstoppet læder.

Bygget i Sverige

Udvendigt er bilen et orgie i rustfri stål, bl.a. lodrette udstødningsrør, to specialdesignede, 625 liter runde brændstoftanke samt en specialfremstillet forkofanger med indbyggede lygter.

Opbygningen af den unikke rækker var resultatet af et tæt samarbejde mellem LEGO Gruppen og Volvo Danmark. Oprindeligt var det meningen at importere en amerikansk bygget Volvo til Danmark, men det viste sig at være yderst besværligt. I stedet blev bilen specialbygget hos Volvo i Sverige.

LEGO Gruppen har haft bilen på en 4-årig lejekontrakt. Tidligere på året fik LEGO leveret den første langsnudede Volvo NH12 460, der kom til Danmark, som erstatning for den kendte NL12.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079