23948sdkhjf

Færdselsbetjent:Jeg har ikke rettet i skiverne

Politiassistent Chr. Møller Christensen fra Rigspolitiets Færdselspoliti sagde i retten, at datoen på køreskiven allerede var ændret med kuglepen, da han stoppede chaufføren.

Mandagens retsmøde i Grindsted udviklede sig til et avanceret kursus i køre-hviletidsregler og diagramarks opbygning og funktion, da politiassistent Chr. Møller Christensen fra Rigspolitiets Færdselspoliti skulle afhøres i sagen mod vognmand Steen Jørgensen og hans svigersøn, chauffør Thomas Hermansen, begge Vorbasse.

Chr. Møller Christensen forklarede, at han har 15 års erfaring med aflæsning af køreskiver og kontrol af køre-hviletid. Da han stoppede Thomas Hermansen den 9. april 1998, konstaterede han, at der var mange mangler ved skiverne. Der var bl.a. huller i køretiden, og nogle af skiverne var brugt i mere end 24 timer.

Skiven brugt to gange

Ifølge politiassistentens forklaring gik Thomas Hermansen kun modvilligt med til at lægge skiverne op i den rigtige rækkefølge.

Om den famøse skive nr. 3, hvor datoen er ændret til den 7. april (læs artiklen »Vognmand anklagede politiet.....«, red.), sagde Chr. Møller Christensen, at han nummererede skiven ud fra chaufførens forklaring.

»Den pågældende skive havde været brugt to gange, for der er to hak - udtagelsesmarkeringer - i den. Den har været benyttet den 7. april fra kl. 6-10.30, og desuden endnu en gang, sandsynligvis før.«

Dommeren ville vide, om skiven kunne have været benyttet første gang om lørdagen den 4. april.

»Sagtens,« svarede politiassistenten.

Svært at se hakket

Forsvareren spurgte, om Chr. Møller Christensen kunne påvise hakket på den omtalte skive.

»Nej, det er svært.«

»Kan du se, hvornår skiven er taget ud?« spurgte forsvareren.

»Nej, og det er der heller ikke andre, der kan,« svarede politiassistenten, som betegnede sig selv som en rutineret læser af diagramark.

Forsvareren ville vide, om politiassistenten ikke havde svært ved at indpasse skive nummer 3 i tidsrækkefølgen.

»Skive 3 er svær at passe ind på grund af kilometerstanden,« sagde Chr. Møller Christensen.

»Påpegede du det over for chaufføren?«

»Det erindrer jeg ikke.«

7-tallet var der allerede

Chr. Møller Christensen oplyste, at han godt kunne se, at datoen var ændret til den 7. april.

»7-tallet var der, da jeg modtog skiven fra chaufføren. Jeg har ikke behov for at tilrette en sag på den måde. Med hensyn til tidsrækkefølgen på skiverne, så havde jeg kun chaufførens forklaring at lægge til grund. Jeg ville ikke begive mig ind i tankespind,« forklarede politiassistenten.

Læs også de øvrige artikler om sagen: »Vognmand anklagede politiet for fusk - er nu selv tiltalt«, »Chauffør husker intet« og »Politiets teknikere skal undersøge skiven«.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078