23948sdkhjf

Jyde kørte billigst

Chauffør fra Esbjerg vandt DM i brændstoføkonomisk kørsel med et snit på 4,31 km/l.

Lørdag den 7. oktober ved midnatstid kunne chauffør Thomas Hjerrild krybe til køjs efter at være blevet hyldet som vinder af Scanias danmarksmesterskab i brændstoføkonomisk kørsel.

Med et gennemsnitsforbrug på 4,31 km/l trak den 30-årige esbjergenser det længste strå i finalen, der blev kørt på en 299 kilometer lang rundstrækning fra Århus til Kolding og Esbjerg ad motorvej. Og retur ad landevej til Århus via Grindsted, Give og Silkeborg.

Finalen blev afviklet med otte deltagere og otte identiske sættevognstog, bestående af Scania R124 4x2 trækkere med 420 hk Euro 3 motorer og 3-akslede Schmitz Cargobull gardintrailere, lastet til 40 tons totalvægt.

Små marginaler

Således fik Thomas Hjerrild, der til daglig kører en Scania 113 for Esbjerg Godstransport, oprejsning for sin deltagelse i et lignende arrangement for to år siden.

Dengang blev titlen afgjort med Scania 114 380 hk 4x2 trækkere, og Thomas Hjerrild var kun et minut fra at komme i DM-finalen.

»I opgøret for Esbjergkredsen kørte jeg - i lighed med vinderen - 4,09 km/l i gennemsnit, men tabte finalepladsen, fordi jeg brugte et minut længere,« fortalte den glade vinder af dette års udgave af Scanias uofficielle danmarksmesterskab i brændstoføkonomisk kørsel.

Finalen blev afgjort på marginaler. Thomas Hjerrild vandt med 4,31 km/l, og chaufføren på finalens ottende- og sidsteplads

blev noteret for et gennemsnit på 4,02 km/l.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047