23948sdkhjf

Chaufførformand om Euro-nej

Selv om formanden for Chaufførernes Fagforening, Aabenraa, sagde ja til Euro´en, mener han, at resultatet af afstemningen er et sundhedstegn, der beviser, at demokratiet lever i bedste velgående i Danmark.

»Jeg bemærkede til morgen, at solen også stod op i dag, så dommedag oprandt ikke alligevel på trods af, at det blev et nej i går,« siger formand Johnny Schytt-Nielsen, Chaufførernes Fagforening i Aabenraa.

Nu vil han godt vedgå, at han denne gang stemte ja. Det er første gang, det er sket, mens Danmark har deltaget i det europæiske selskab.

»Jeg har aldrig været så meget i tvivl som op til den her afstemning, hvor vi står i problemer med udflagning og østeuropæisk arbejdskraft,« forklarer formanden.

Indflydelse på hans kryds fik også politikernes trusler om, at et nej vil medføre tabet af 20.000 arbejdspladser, selv om han savner bevis for påstanden.

»Endelig kom det argument til mig i går eftermiddags, at jeg ikke gerne vil slås i hartkorn med Pia Kjærsgaard. Jeg har endog meget vanskeligt ved at identificere mig med hende.«

Ingen slagen mand

»Da nej´et var en realitet, følte jeg mig alligevel ikke som en slagen mand, og jeg synes, det viser, hvad der sker, når politikerne træffer beslutninger hen over hovedet på folk. Nu må de få arbejdstøjet på og få tingene til at gå i stedet for at sige, at de nu skal til at rydde op efter de andre, som fik nej´et. Politikerne er valgt til at tage ansvaret, og de kan ikke sidde befolkningen overhørig. Ellers må vi jo vælge nogle andre,« siger Johnny Schytt-Nielsen.

I øvrigt mener chaufførformanden ikke, at det danske nej får nogen indflydelse på hverken udflagning eller brugen af østeuropæisk arbejdskraft. Det sídste skal nemlig bremses ved EU´s ydre grænser, mener han.

»Og hvis udflagningen sker efter reglerne - og ikke ved social dumpning, så er det ingen fordel at flage ud,« pointerer Johnny Schytt-Nielsen.

Formanden er ikke i tvivl om, at resultatet vil skabe debat i hele EU, og han kunne godt ønske sig, at de andre landes befolkninger også fik lov til at gå til stemmeurnerne i så vigtige spørgsmål.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081