11. november 2021 - 01:46

App linkNu på Google Play

10 minutter lang undervandsfilm med Fredsø-bil er populær

11. november 2021 - 01:46

Der er vist ingen, der er i tvivl om, hvilken lastbil der løber med titlen ”Danmarks mest omtalte, fotograferede og berømte”.

 

Den grønne Scania fra Fredsø Vognmandsforretning, der for godt to uger siden, rullede af færgen mellem Hvalpsund og Sundsøre og endte på bunden af Limfjorden 150 meter ude i vandet.

 

Billederne af en svævende lastbil for enden af en BMS-kran har vi alle på nethinden. Vi har også vognmanden Benny Nielsens ord om hændelsen i vores ører. Både de alvorlige, de sjove og de omsorgsfulde. Og hvad godt 91.000 mennesker også har set nu, er en video optaget under vandet af den vildfarne lastbil med anhænger. En video der varer 10 minutter og viser, hvordan lastbilen stod på bunden af fjorden. Skrammet og skadet.

Videoen er optaget med en undervandsdrone af Anders Nielsen. Han bor i Hvalpsund og den tirsdag morgen, hvor lastbilen rullede af færgen, tog han sin undervandsdrone under armen og gik ned til havnekajen, fandt beredskabschefen og spurgte, om dronen kunne være en hjælp til mandskabet på stedet, indtil dykkerne om. Det kunne den godt, så den blev sendt i vandet og filmede rundt om, over og under lastbilen.

 

- Det var jo en stor ting i Hvalpsund, og ikke noget vi er vant til. Min første tanke var, om chaufføren eller andre var kommet til skade, og om der kunne være et udslip, der skulle kigges på. Derfor tog jeg dronen med. Heldigvis var der ikke sket nogle personer noget, og det var jo det vigtigste, siger Anders Nielsen, der til daglig arbejder som salgsleder ved Veolia Water Technologies.

Dronen optog 10 minutters film under vandet. Den er uredigeret, og der er blot lagt lidt roligt musik på som underlægning. Om vognmand Benny Nielsen har set videoen, ved Anders Nielsen ikke med sikkerhed.

 

- Jeg stod ved siden af ham og talte med ham, da dronen var i vandet. Jeg håber da, han er en af de 91.000, der har været inde og se videoen, siger Anders Nielsen.

 

Han er overrasket over den store interesse i undervandsfilmen af lastbilen.

 

- Jeg ringede til min søn på 15 år, da den rundede 3.000 visninger, og det syntes vi begge var vildt. Nu har den nået mere end 91.000 visninger, og det er jo helt vanvittigt, lyder det fra Anders Nielsen.

Som erstatning for færgen Mary, der blev skadet, da Fredsø-lastbilen rullede af, blev der indsat en anden færge, men den gik på grund efter et motorstop.

 

- Så nu er der simpelthen ingen færge. Nu venter vi på, at Mary kommer tilbage, og indtil da må vi køre udenom, siger Anders Nielsen.

 

Videoen på YouTube kan ses her.

Læst i alt:

1376 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger