7. juli 2021 - 11:00

App linkNu på Google Play

12 km sekssporet motorvej klar på Fyn

12 km sekssporet motorvej klar på Fyn

7. juli 2021 - 11:00

Asfaltarbejdere har siden midten af maj arbejdet på højtryk, og lastbiler med dampende varm asfalt har kørt i pendulfart for at få strækningen mellem Odense V og Gribsvad færdig til sommerens mange trafikanter. Fredag den 9. juli vil trafikanterne møde seks spor og en tilladt hastighed på 110 km/t.

 

- Vi er stort set i mål – vi kan i hvert fald aflevere 12 km motorvej, hvor der er god plads og kørekomforten er god. Asfalten, som vi har lagt på motorvejen, er klimavenlig, så den er med til at reducere CO2 udledningen fra trafikken. Striberne er en ny type, der ses bedre i mørke og vådt føre. Så vi er stolte af at kunne aflevere projektet, inden mange danskere drager afsted på sommerferie, siger Robin Højen Madsen, projektchef i Vejdirektoratet.

 

Udbygningen af denne del af Fynske Motorvej gik i gang i foråret 2019, og siden december 2020 har selve udbygningen stået færdig dog uden det sidste slidlag.

Ikke helt i mål
Der udestår fortsat lidt restarbejder udenfor selve motorvejen bl.a. ny asfalt på samkørselspladsen ved Søndersøvej.

I 2022 skal der sættes støjskærme op flere steder på strækningen, så støjgenerne for borgerne tættest på motorvejen reduceres.

 

Udbygningen fra fire til seks spor pågår fortsat på etapen mellem Nørre Aaby og Gribsvad. Når denne udbygning er færdig, vil der være seks spor hele vejen mellem Middelfart og Odense V.

Læst i alt:

1717 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger