4. februar 2020 - 01:44

App linkNu på Google Play

12 kommuner med fælles opråb: E45 skal udvides nu

12 kommuner med fælles opråb: E45 skal udvides nu

4. februar 2020 - 01:44

Det fremgår tydeligt af VVM-redegørelsen, at trængslen på Østjyske Motorvej nu er så omfattende, at det haster med en udvidelse. Det understreger de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus.

 

»VVM-undersøgelsen om en midtjysk motorvej viser, at trængslen på Østjyske Motorvej E45 er overvældende og i dag nået til et meget kritisk niveau. Undersøgelsen viser nemlig, at en ny midtjysk motorvej ikke vil kunne aflaste trængslen på Østjyske Motorvej E45, til gengæld vil den kunne aflaste Vejle Fjord broen,« siger formanden for Business Region Aarhus, Kasper Glyngø, Borgmester i Hedensted.

 

Formanden peger på, at disse tal fremgår af VVM-undersøgelsens vurdering af trafikale effekter. Her fremgår det, at en ny midtjysk motorvej kun aflaster Østjyske Motorvej E45 med 300-900 biler pr. hverdagsdøgn, til gengæld vil en ny midtjysk motorvej kunne aflaste Vejle Fjord broen med 3000-5900 biler pr. hverdagsdøgn.

»Det er ikke overraskende. Østjyske Motorvej E45 fra Vejle-Randers er i dag en af Danmarks mest trafikerede motorveje. I de kommende år vil trafikken endda stige meget mere. Hovedårsagen er væksten og den meget stor pendling mellem byerne i Østjylland samt ikke mindst, at 15-20% af den samlede trafik på motorvejen er lastbiler,« siger Kasper Glyngø og fortsætter:

 

»Østjylland er det største vækstområde uden for hovedstadsområdet. VVM-undersøgelsen understreger derfor, at udvidelsen af alle strækninger på E45 fra Vejle Nord til Randers Nord bør have højeste prioritet for Folketinget og Regeringen. Business Region Aarhus er allerede i tæt dialog med Regeringen og Folketinget, så udvidelsen af E45 får en meget høj prioritet, når regeringen senere på året fremlægger forslag til investeringer i infrastruktur.«

Læst i alt:

1296 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke