10. december 2020 - 10:40

App linkNu på Google Play

14 sager om cabotage: To danske speditører sigtet

14 sager om cabotage: To danske speditører sigtet

Arkivfoto.

10. december 2020 - 10:40

Tungvognscenter Nord havde i denne uge gang i en større kontrolindsats, der foregik i Østjyllands Politikreds hen over 7. december, 8. december og 9. december.

 

Der blev fundet flere cabotagesager, ligesom julepynt i lastbiler var et særligt ’sæsonbetonet’ problem.

 

Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

 

Kontrollen startede blandt andet på Aarhus Havn, hvor politiets tilstedeværelse efter et par timer kunne ses på nationaliteten af køretøjer, der kørte til havnen.

 

- Når først vi har været på Aarhus Havn i nogle timer, er rygterne ude i branchen, hvorefter der stort set kun kommer lastbiler med danske nummerplader, konstaterer lederen af politiets Tungvogncenter Nord, politikommissær Claus Kjær-Pedersen.

 

Ud over Aarhus foretog politiet også kontroller i Rønde, Lisbjerg og rastepladserne Blankhøj og Pedersminde.

14 sager om cabotage

Der blev i løbet af de tre dage blandt andet fundet 14 sager om overtrædelse af cabotage-reglerne, heriblandt blev to danske speditørvirksomheder sigtet for medvirken. Herudover blev der optaget rapporter vedr. køre- og hviletidsbestemmelserne og kontrolapparater, reglerne for godskørsel, vejbenyttelsesafgift og en del overlæs samt fejl og mangler.

 

- Som det er i øjeblikket er det op til den enkelte betjents fornemmelse at finde konkrete overtrædelser på cabotage. Der skal også lidt held til. Men det bliver forhåbentlig nemmere at kontrollere udenlandske lastbiler for cabotage og kombineret transport efter 1. januar 2021, da alle den type transporter skal lade sig registrere på virk.dk, forklarer Claus Kjær-Pedersen, der tilføjer, at det således bliver nemmere at få et overblik over, hvor meget cabotage der reelt bliver udført; det er der ikke tal på i øjeblikket.

Udsyn blokeres af julepynt

Politikommissæren fremhæver, at der er stort fokus på udsyn i denne her mørke tid.

 

- Flere chauffører forsøger formentlig at komme i julestemning og har derfor lastbiler, der er pyntet op til jul – både udvendig og indvendig. Det er dog ikke efter forskrifterne, og der kan opstå farlige situationer, fordi chaufføren ikke har tilstrækkeligt udsyn ud igennem ruderne eller til spejlene,” formaner Claus Kjær-Pedersen: ”Og dét kan få fatale konsekvenser, hvis ikke chaufføren kan se fodgængere eller cyklister.

 

Forholdet i tilfældet som vist på billedet blev dog påtalt – og der blev ryddet op i forruden.

 

Tungvogncenter Nord har sin base i Nordjyllands Politi, men centret afholder jævnligt kontroller af lastbiler m.m. i det meste af Jylland og Fyn.

Læst i alt:

7634 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke