28. januar 2020 - 10:35

App linkNu på Google Play

2,4 procent af chaufførerne er kvinder

2,4 procent af chaufførerne er kvinder

28. januar 2020 - 10:35

Det er ikke længere udelukkende mænd, som kører lastbil. Tidligere skulle man stoppe 100 lastbiler, før man fandt én kvindelig chauffør. Men i de seneste fire år er der gradvist kommet flere og flere kvinder i branchen. I 2018 var 2,4 procent af lastbilchaufførerne kvinder, viser tal fra Danmarks Statistik.

 

»Det er en udvikling, som er foregået nærmest ubemærket. Men det er fantastisk positivt for branchen,« siger Lars William Wesch, direktør i ATL, i en nyhedsmail.

 

Stigningen skyldes ikke, at de mandlige chauffører har forladt chaufførfaget og dermed fået den kvindelige procentsats til at stige. Der er sket en reel stigning i antallet af kvindelige chauffør. Fra 2016 til 2017 steg antallet for eksempel med 211 personer.

»Vi har længe haft fokus på at nedbryde den stereotype forestilling om, at chaufførfaget er et mandefag. Men vi skal gøre meget mere for at udjævne kønsforskellene i branchen. I en tid med mangel på chauffører, går det ikke, at vi kun rekrutterer fra halvdelen af befolkningen. Vi har brug for alle, som har lyst til at køre lastbil,« siger Lars William Wesch.

 

Sidste sommer blev der nedsat en arbejdsgruppe, som skal komme med ideer til, hvordan man får flere kvinder til at søge jobbet som chauffør. Gruppen, der er nedsat af Transportens Udviklingsfond (TU) og Godstransportens Uddannelses- og Udviklingsfond (GUU), er i fuld gang med arbejdet. Senere i år skal den pege på, hvad der forhindrer kvinder i at søge ind i branchen og komme med forslag til løsninger.

Læst i alt:

3188 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger