6. maj 2019 - 15:49

App linkNu på Google Play

23-årig østjyde skal repræsentere Danmark i benhård chaufførkonkurrence

23-årig østjyde skal repræsentere Danmark i benhård chaufførkonkurrence

6. maj 2019 - 15:49

Den 23-årige chauffør Alexander Staun fra Horsens i Østjylland vandt i weekenden Danmarksmesterskabet i Scania Driver Competitions 2018/2019 foran den tidligere europamester.

 

Feltets yngste chauffør vandt konkurrencen foran Lars Søndergaard, der er den regerende europamester og Brian Poulsen, der vandt danmarksmesterskabet i 2012. I finalen, som blev afviklet i forbindelse med åbent hus i Ishøj, dystede i alt 12 finalister i forskellige lastbilrelaterede discipliner som manøvre- og økonomikørsel, lastsikring, tekniske øvelser og førstehjælp.

 

I finalens sidste runde kørte Alexander Staun og Lars Søndergård head to head i den svære manøvredisciplin ’Knock the King’, der kræver en rolig, effektiv kørsel og overblik bag rattet. Mens Lars havde besvær med en af de bagerste kegler, havde Alexander ingen problemer undervejs, og i overbevisende stil kunne Alexander Staun tippe den sidste kegle og løbe mod flaget og hans første danmarksmesterskab i Scania Driver Competitions.

 

Med på et afbud

 

Det var den unge chaufførs driver coach fra Scania Danmark, Henrik Holm, der først opfordrede Alexander til at tilmelde sig konkurrencen.

 

»I forbindelse med en af mine coaching-samtaler spurgte Henrik, om jeg havde tilmeldt mig Scanias chaufførkonkurrence – han mente nemlig, at jeg kunne klare mig godt. Så snakkede jeg lidt med Lars Søndergaard, som jeg kører med indimellem, der også syntes det kunne være sjovt, hvis jeg var med. Jeg tilmeldte mig derfor til den indledende FMS-runde for at se, hvordan jeg ville klare mig i forhold til de andre deltagere,« fortæller Alexander Staun.

 

Over fire uger blev Alexander Stauns kørsel analyseret og sammenlignet med de andre FMS-deltagere, og her måtte Alexander Staun desværre se sig placeret på en 9. plads og dermed én placering fra at gå videre til de regionale finaler. Et afbud fra en anden deltager betød dog, at Alexander Staun igen var med i konkurrencen, og med sejren i weekenden sætter han en tyk streg under sine evner som lastbilchauffør.

»Jeg er rigtig glad og stolt over min sejr. Det var fedt at køre head to head mod Lars i finalen. Jeg kender jo Lars og konkurrerede mod ham til regionalfinalen i Herning, hvor han slog mig, så jeg vidste godt, hvor dygtig han er,« siger Alexander Staun.

 

Som dansk vinder skal Alexander Staun den 23.-25. maj 2019 repræsentere Danmark i den europæiske finale på Scania-fabrikken i Södertälje mod 27 andre dygtige lastbilchauffører. Her bliver der for alvor noget at køre om, for den samlede vinder belønnes nemlig med en fabriksny Scania-lastbil til en værdi af 100.000 euro.

Fakta om vinderen:

23 år og uddannet lastbilchauffør

Interessen for lastbiler kommer fra hans bedstefar og onkel, som han kørte med som barn

Alexander Staun har selv kørt lastbil siden han var 18 år

Han kører forskellige former for transport i det jyske

Til dagligt kører han en Scania S 500 hos Niels Hansen Transport

Læst i alt:

818 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger