28. juni 2019 - 01:43

App linkNu på Google Play

40 år med styr på temperaturen under transporten

40 år med styr på temperaturen under transporten

Torben Hallstrup (tv) og Henrik Christoffersen.

28. juni 2019 - 01:43

Combitherm i Them sørger for temperatursikker transport til masser af danske virksomheder. Nu retter de selv et øget fokus på udlandet

Nogle få graders udsving kan have stor betydning for et produkt – og transporten kan være en udfordring. Her har Conbitherm i Them i 40 år leveret løsninger til den danske transportbranche, som kan sikre varerne den ønskede temperatur hele vejen frem til kunden.

 

»Vi har altid tilpasset vores produktion efter den enkelte kundes behov. Vores pallehætter i normal størrelse kan bruges af de fleste, men vi producerer altid hætterne, så de passer præcist til den enkelte opgave, og formålet er altid det samme: At f.eks. fødevarer og medicin kan fragtes langt og sikkert, uden at kølekæden bliver brudt – uanset om det er med skib, fly eller lastbil. Andre emner, f.eks. kemikalier og kosmetik, kan også have stor nytte af vores produkter under transporten,« forklarer business unit manager Torben Hallstrup.

Virksomheden i Them var ved grundlæggelsen i 1979 verdens første producent af termobeskyttelse i tre lag. Nu, 30. juni, fylder Combitherm 40 år, og er for længst blevet voksen. Men det betyder ikke, at virksomheden er hverken fed eller færdig – tværtimod.

»Gennem flere år har vi haft en stabil vækst og er nu oppe på ca. 30 medarbejdere – men vi har ambitioner om mere. Målsætningen er en markant vækst de kommende fem år, både målt på omsætning og i antallet af medarbejdere, og det skal primært ske gennem eksport,« siger Torben Hallstrup.

 

Transportbranchen har i mange år været en stabil og stor kunde i Them. Termo-isoleringen er ganske enkelt et vigtigt led i en travl hverdag.

»Vores specialsyede pallehætter er særdeles effektive, fordi varerne holder temperaturen hele vejen – også hvis det skal på lager en kort periode undervejs. Hætterne er enkle at bruge, og de er selvsagt gennemtestede og har bevist, at de kan stå distancen, selvom temperaturen i omgivelserne svinger op og ned. Samtidig leverer vi også f.eks. termo-skillevægge, så f.eks. en vognmand kan have forskellige typer af temperaturfølsomt gods med i den samme transport,« siger Torben Hallstrup og peger på endnu en klar fordel:

»Vores hætter er neutrale og skjuler godset 100 pct. Det mindsker risikoen for tyveri,« påpeger han.

 

Ordet ”specialsyet” er i øvrigt helt korrekt her, for en væsentlig del af produktionen hos Combitherm er lavet manuelt på store industrisymaskiner. Andre produceres på specialmaskiner, men altid med udgangspunkt i kundens aktuelle behov.

»Ofte bliver vi involveret tidligt i processen, så vi kan bidrage med sparring og vores store erfaring, og mange af vores kunder har vi haft i mange år. Desuden er vi økonomisk stabile, så vores kunder kan også stole på, at vi er her i mange år fremover. Den soliditet er meget vigtigt for et stabilt samarbejde,« fastslår Torben Hallstrup.

Combitherm ejes af Henrik Christoffersen, som også ejer søsterselskabet Combi-Therm Consumer i Randers og er adm. direktør i begge selskaber. I Randers producerer 10 medarbejdere den moderne udgave af termoposer, som på en varm sommerdag kan holde frostvarerne nedkølede hele vejen hjem fra supermarkedet.

 

I Them er erhvervskunderne i centrum. Fra byggesektoren, der er storforbruger af vintermåtter, over fødevare- og medicinalvirksomheder, der trækker pallehætter over kølevarer på flyveturen tværs over kloden, til vindmølleindustrien, der bruger kompositcovers fra Combitherm til at isolere formene ved støbning af f.eks. vinger.

 

Combitherm har boet på sin nuværende adresse på Industrivej i seks år. I alle 40 år har virksomheden holdt til i samme område inden for en radius på ca. en kilometer.

Læst i alt:

967 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger