9. december 2021 - 12:53

App linkNu på Google Play

48 timers kontrol af lastbiler på Storebælt - 375 lastbiler standset

48 timers kontrol af lastbiler på Storebælt - 375 lastbiler standset

9. december 2021 - 12:53

Tungvognscenter Øst afholdt mandag og tirsdag en kontrol nonstop i 48 timer ved Storebæltsbroen. Det blev til mange standsede lastbiler og sigtelser - og enkelte helt særlige sager som en farlig karusseltur, et beslaglagt safarigitter og en udenlandsk lastbil med manipuleret hastighedsbegrænser.

 

Der blev standset ca. 375 lastbiler, hvoraf de 58 var udenlandske køretøjer. Resultatet af kontrollen blev 57 sager på danske lastbiler og 15 sager på de udenlandske. Derudover blev der standset et mindre antal varebiler, hvor der blev optaget rapport på i alt syv køretøjer.

 

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

 

Sigtelserne lød på fejl og mangler, overtrædelse af reglerne om godskørsel og kørsel med farligt gods, manipulation af røgrensningssystemer og af køre- og hviletider. Flere brede, lange og tunge særtransporter blev standset og kontrolleret. Her manglede særtransporttilladelser, der var ingen følgebil/ledsagerbil, og der var mangelfuld afmærkning af det omfangsrige gods.

 

En tankvogn, der kørte med 40.000 L af det meget brandfarlige stof Ethanol, blev kontrolleret. Det førte til en sag om overtrædelse af reglerne om kørsel med farligt gods, da låsen til tanken ikke var sikret efter forskrifterne. Dette medfører en ikke ubetydelig bøde til både vognmand og chauffør.

Manipuleret hastighedsbegrænser

Af særligt alvorlige sager kan nævnes en bulgarsk lastbil, hvor hastighedsbegrænseren var manipuleret, så den kunne køre 92 km/t, selvom den højst må kunne køre 90 km/t. Denne type sag koster en ubetinget frakendelse af førerretten og en stor bøde til virksomheden.

 

Omkring 25 køretøjer i kontrollen havde så alvorlige fejl og mangler, at de ikke fik lov at køre videre, før de var blevet gjort lovlige. Når politiet har denne type sager på udenlandske køretøjer bliver lastbilen beslaglagt indtil den er lovlig, regningen på værkstedet er betalt og bøden er betalt af den udenlandske vognmand.

Politiet stoppede farlig karusseltur

Under kontrollen blev en patrulje sendt ud på en noget usædvanlig opgave. Et opsigtsvækkende syn fik nogle lokale borgere til at kontakte politiet. De havde set en meget farlig transport af en karrusel, der blev trukket efter en varebil på landvejen ved Skælskør. En færdselspatrulje fra Storebælt kørte ud for at finde det bemærkelsesværdige vogntog, som de fik standset ved Stigsnæs, Skælskør, hvor den var på vej mod færgen Kalundborg-Samsø.

 

På et hjemmekonstrueret påhængsredskab stod en mindre karussel. Påhængsredskabet var helt ulovligt, da den havde alvorlige fejl og ikke kunne indregistreres. Så karusselturen standsede her. Varebilen som trak karussellen havde ikke fået betalt vægtafgift, så pladerne blev taget. Karussellen måtte senere afhentes af et køretøj, som lovligt kunne transportere den videre. Bilinspektøren vurderer nu sagen med det ulovlige påhængsredskab, hvorefter det skal afklares, om sagen kan lægges op til frakendelse af førerens kørekort.

Lovligt indgreb eller...?

En dansk lastbil havde påmonteret et såkaldt ”safarigitter”, som kan afværge et møde med et dyr på vejen. Dette er ikke lovligt i Danmark, så lastbilen fik først lov at køre videre, da safarigitteret var afmonteret og beslaglagt af politiet. Chaufføren protesterede over beslaglæggelsen af safarigitteret, så retten skal nu tage stilling til, om politiets indgreb var lovligt.

 

Formålet med at afholde kontrollen over to hele døgn var, at få standset trafikken over Storebælt på alle tider af døgnet, for at se, om det gav en anden typer sager end ved kontrollerne i dagtimerne.

Læst i alt:

1322 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke