22. december 2021 - 09:17

App linkNu på Google Play

53 vanvidsbilister har fået deres køretøjer taget af politiet

53 vanvidsbilister har fået deres køretøjer taget af politiet

22. december 2021 - 09:17

Siden de nye regler om vanvidsbilisme trådte i kraft 31. marts, har Midt- og Vestsjællands Politi beslaglagt 53 køretøjer fra vanvidsbilister. Så sent som i går, tirsdag, faldt der dom i sag om vanvidsbilisme.

 

Blandt de beslaglagte køretøjer er tre motorcykler, en lastbil, en knallert og en varevogn.

 

- Vanvidskørsel er en helt uacceptabel måde at udsætte andre for fare i trafikken. Derfor er det et godt værktøj, som vi har fået. Det giver os mulighed for at tage bilerne fra de bilister, der tror, at færdselsreglerne ikke gælder for dem, siger vicepolitiinspektør Thomas Tarpgaards fra færdselsafdelingen i Midt- og Vestsjællands Politi.

 

Når politiet beslaglægger en bil som følge af vanvidskørsel, bliver sagen efterfølgende prøvet ved retten, som så tager stilling til, om bilen skal endeligt konfiskeres.

De 53 sager fordeler sig på 30 sager med for høj promille og 18 sager med for høj hastighed, mens de sidste 5 er sager generelt om fareforvoldelse og hensynsløs kørsel.

 

Blandt sagerne kan nævnes en bilist, der kørte med 202 km/t på motorvej med hastighedsgrænse på 110 km/t, en bilist der kørte 180 på landevej, hvor den højst tilladte hastighed var 80 samt en bilist, der kørte med 110 km/t i en byzone, hvor der højst må køres med 50 km/t. Dertil kommer en bilist, der kørte med en promille, der blev målt til hele 3,61.

 

Kortet viser fordelingen på de sager, hvor der er sket beslaglæggelse.

 

- De store hovedfærdselsårer står selvfølgeligt for en stor del af sagerne. Men vi har fokus på trafikken i hele politikredsen. Uanset hvor man færdes og hvilket transportmiddel, man benytter, så er målet at alle kan komme sikkert hjem, siger Thomas Tarpgaard.

Så sent som i går tirsdag blev en 21-årig mand fra Greve idømt seks måneders ubetinget fængsel, frakendelse af kørekortet i 10 år og konfiskation af sin personbil efter et tilfælde af vanvidskørsel i august i år.

 

Den 21-årige blev ved Retten i Roskilde dømt for fareforvoldelse og for overtrædelse af en hel stribe regler i færdselsloven ved at have kørt fra Greve til Avedøre, påvirket og uden kørekort. Undervejs kørte han flere gange over for rødt lys, kørte med mindst 160 km/t på motorvejen, brugte mobiltelefon mens han kørte, overhalede højre om flere gange, kørte i nødsporet og undlod at stoppe, selv om politiet gav signal om det. Manden modtog dommen.

Læst i alt:

843 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke