20. august 2019 - 14:44

App linkNu på Google Play

99 vogntog kontrolleret

99 vogntog kontrolleret

20. august 2019 - 14:44

Tungvogncenter Nord ved Nordjyllands Politi afholdt henover to dage - 13. – 15. august 2019 - en større kontrolindsats. I alt 99 vogntog i det midtvestjyske og nordjyske blev kontrolleret, heraf flere dyretransporter.

 

Kontrollen var en såkaldt tværfaglighed tungvognkontrol, hvilket vil sige, at den blev foretaget i samarbejde med Tungvogncenter Østs bremseprøvestand, Færdselsstyrelsen og Fødevarestyrelsen. Kontrollen var blandt andet rettet mod dyretransporter i Thisted, Herning og Aalestrup, der alle er lokaliteter for større slagterier.

 

Den ansvarlige for ungvogncentrets indsats, politikommissær Claus Kjær-Pedersen, oplyser, at betjentene kontrollerede 99 vogntog, heraf var 14 af disse dyretransporter. Og politiet optog 16 rapporter vedrørende fejl og mangler, dimensioner, samt dokumentovertrædelse ved dyretransporter.

 

23 køretøjer blev indkaldt til syn, og tre sæt nummerplader blev inddraget.

Claus Kjær-Pedersen er tilfreds med kontrollens samlede resultat.

 

»Det er vigtigt for vores sikkerhed på vejene, at lastbiler er i forsvarlig stand. Vores primære fokus var fejl og mangler på alle typer lastbiler, men vi havde også fokus på dyrevelfærden i forbindelse med dyretransporter, sekundært kontrol af busser og andre lastbiler,« siger Claus Kjær-Pedersen.

 

Kontrollen fandt fortrinsvis sted i Midt- og Vestjylland samt i Nordjylland.  

Læst i alt:

1286 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger