20. januar 2022 - 09:25

App linkNu på Google Play

Advokat vil klæde dyretransportører på ved to møder i februar

Advokat vil klæde dyretransportører på ved to møder i februar

20. januar 2022 - 09:25

Jakob Bargmann

Der kommer til at være hele to møder med fokus på dyretransporter i den kommende tid. Et for dyretransport-vognmænd 5. februar på Pårup Kro. Og et for dyretransport-chauffører på Viborgvej 316 i Randers den 20. februar.

 

Ved begge møder vil advokat Jacob Forman informere om udviklingen inden for sagerne om transportegnethed.

 

- I et relativt nyt svar til Sønderby Legal-Forman Advokater slår EU-Kommissionen nemlig fast, at chaufføren på en dyretransport ikke er forpligtet til at undersøge dyrenes transportegnethed og derfor heller ikke kan gøres strafferetligt ansvarlig, såfremt et transporteret dyr viser sig ikke-transportegnet ved ankomsten til slagteriet, skriver advokaten på sin hjemmeside forud for møderne.

 

- Opgøret omkring denne alvorlige tvivl om sagernes grundlag er allerede sat i gang ved domstolene. Og det er min erfaring, at ”Regeldanmark” i det kommende forløb vil gøre alt tænkeligt for at denne meget grundlæggende og særdeles alvorlige tvivl om grundlaget for sagerne ikke bliver accepteret og slår igennem i systemet, fortsætter han.

På møderne vil Jacob Forman gennemgå sin argumentation for, at sagerne ikke har grundlag i reglerne om transport af dyr, således at alle kender indholdet af argumenterne. Og han anbefaler, at der kommer så mange som muligt, så alle i erhvervet kommer til at kende argumenterne.

 

- Meningen med mødet er, at man skal orienteres. Jeg mener, at det er med det yderste af neglene, at anklagemyndigheden hænger fast i reglerne, som de er nu. Jeg håber, deltagerne tager en bevidsthed med fra mødet og får en opinion om sagen. Vi trænger til, at de enkelte vognmænd og chauffører har en holdning til, hvordan de bliver behandlet, mener Jacob Forman.

 

Der er tilmelding til mødet for dyretransport-vognmænd, der finder sted 5. februar, til Erik Siggaard på tlf. 40306987 eller mail: dyretransport@mail.dk

Til mødet for dyretransport-chaufførerne 20. februar er der tilmelding til en af følgende:

Styregruppen Torben NV Randers tlf. 20 80 20 07
Bo NV Randers tlf. 20 80 20 18  
Kenneth DG tlf. 25 55 06 52
Christian BS tlf. 51 72 69 71
Flemming ØJ tlf. 51 77 88 9
Søren Jysk tlf. 41 39 86 28

 

Læst i alt:

603 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke