28. juni 2021 - 01:45

App linkNu på Google Play

Ældre specialkøretøjer kan få klippekort til miljøzoner

Ældre specialkøretøjer kan få klippekort til miljøzoner

28. juni 2021 - 01:45

1. januar 2022 stilles der krav om, at dieseldrevne lastbiler skal leve op til Euro 6-normen eller være udstyret med partikelfilter for at køre ind i miljøzoner. Miljøstyrelsen har dog nu indført en klippekortordning, hvor der udstedes 25 miljøklip, som kan anvendes inden for fem år for tunge specialkøretøjer, der ikke lever op til miljøzonekravene.

 

- Det bedste havde været, at man helt undtog de meget dyre og avancerede specialkøretøjer fra de generelle krav, men når det nu ikke kunne lade sig gøre, er vi glade for, at Miljøstyrelsen er gået med til at udforme en dispensationsordning. Vi betragter klippekortordningen som et udmærket redskab, der tager hensyn til nogle af de udfordringer, som vognmænd med specialkøretøjer står over for, når miljøzonekravene igen skærpes ved årsskiftet, siger politisk chefkonsulent i ITD Lasse Kristoffersen.

- Der er grund til at rose Miljøstyrelsen for at lytte til branchen. Resultatet er en ordning, der er til at administrere, og som sikrer, at vognmænd ikke pludselig står med enorme tab på dyre køretøjer, siger Lasse Kristoffersen, der dog også forudser vanskeligheder:

 

- Vi kan godt være bekymrede for, at man kun kan komme i betragtning til klippekortet, hvis man kan fremvise dokumentation fra filterleverandører om, at det enten er teknisk umuligt eller uforholdsmæssigt omkostningsfuldt at få eftermonteret et filter. Det må der findes praktiske løsninger på, siger Lasse Kristoffersen.

 

Du kan læse mere om klippekort-ordningen lige her.

Læst i alt:

1182 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger