15. november 2021 - 01:44

App linkNu på Google Play

Affaldssortering med hjerte, kroghejs og kran

15. november 2021 - 01:44

Miljørigtig affaldssortering er en hjertesag for Lars Christensen. Han er 4. generations vognmand hos Anker Christensen i Hjørring og har udvidet sin maskinpark med fire kroghejsopbygninger og en lastbilkran fra HMF for at kunne følge med efterspørgslen fra grønt byggeri.

 

"We make a greener future for the next generation" står der på den mørkeblå container lige under Anker Christensen-logoet.

 

Vognmand Lars Christensen har de senere år specialiseret sig i miljøvenlig håndtering af affald. Byggefirmaer ringer til ham for vejledning og bestiller containere til sortering af affald som et led i grønt byggeri og renoveringsarbejde.

Affald er ikke bare affald

- Affald er ikke bare affald i dag. Det skal sorteres og køres væk på den mindst belastende måde og allerhelst genanvendes, siger Lars Christensen.

 

Som oldebarn af stifteren Anders Christensen er han 4. generations vognmand. Firmanavnet Anker Christensen stammer fra Lars’ far. Forretningen startede med hestevogn tilbage i 1927, og i 2020 slog Lars Christensen sig sammen med Nordjysk Lift for at få "endnu større muskler" til at håndtere fremtidens krav fra grønne byggerier.

 

- Lige nu er lejlighedskomplekser over hele Danmark ved at blive renoveret, siger han og fortsætter:

 

- Nogle steder piller de alt ned — fliser, gulve, karme og køkkenelementer. Vi rådgiver byggefirmaerne om, hvor mange fraktioner, de skal sortere i. Du kan sagtens se byggepladser med 20 forskellige containere med hver deres slags affald i dag.

Bedre arbejdsmiljø for chaufførerne

- I følge EU-regulativerne skal du bevæge affald så lidt og så smart som muligt på en byggeplads. Det er lige i vores ånd — og med de nye kroghejs og vores kran kan vi endnu lettere leve op til dette. Vi går også meget op i arbejdsmiljøet for vores medarbejdere. Med de nye opbygninger sparer chaufførerne tid ved af- og pålæsning og får bedre chaufførkomfort, fordi de ikke skal stige så meget ind og ud af bilen, fortæller Lars Christensen.

 

Det seneste halvandet år er antallet af Anker Christensens containere fordoblet til 500. 10 chauffører, tre kontoransatte og ni lastbiler servicerer byggepladser i Nord- og Midtjylland. Om fem år forventer Lars Christensen, at virksomheden er vokset til det dobbelte.

 

- Sortering af affald er kommet for at blive. Regeringer og kommuner gør dette til en prioritet. For mig er dét at hjælpe byggefirmaer en måde at aflaste klimaet på og bidrage til bæredygtig vækst, siger han.  

Vil dække grønt byggeri i hele Jylland

Da Lars Christensen skulle vælge kran for godt halvandet år siden, faldt han for HMF 3220’s lave egenvægt og korte indbygningsmål.

 

- Kranen er et universalværktøj for os. Der er både plads til kroghejs, container og kran på bilen, og på byggepladser tager kranen sig af montage, oprydning og bigbags med affald. Den kran står aldrig stille.

 

Anker Christensen valgte HMF’s kroghejs og kran på grund af pris, produkt og service.

 

- HMF i Nørresundby har et godt ry. Vi er meget glade for folkene derude. Både kroghejs, kran og service har levet 100% op til vores forventninger. Nu skal vi bare have en kran mere og blive ved med at udvide vores forretning, så vi dækker hele Jylland, lyder det fra Lars Christensen.

Læst i alt:

996 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger