2. september 2019 - 10:39

App linkNu på Google Play

Afsløring: Nu skal bøden for ulovligt ugehvil hæves markant

2. september 2019 - 10:39

Jakob Bargmann

Det skal være slut med bøde på sølle 1.000 kroner for at afholde ugehvil ulovligt i lastbilens førerhus. Derfor vil regeringen nu fremsætte et lovforslag, så manglende ugehvil fremover sanktioneres med en bøde på 10.000 kroner til chaufføren og 20.000 kroner til virksomheden.

 

Det har transportminister Benny Engelbrecht netop meddelt på et møde med folketingets transportordførere.

 

»Det bødeniveau, der i dag anvendes for ulovlig afholdelse af det regulære ugehvil i køretøjet, nemlig et bødeniveau på 1.000 kroner til chaufføren og 2.000 kroner til virksomheden, vurderes at være for lavt til at have den afskrækkende virkning, der er påkrævet for at sikre hensynet til chaufførens arbejdsvilkår,« lyder det i et notat til folketingets transportordførere. Et notat, som også Lastbil Magasinet er i besiddelse af.

Regeringen vil med lovforslaget gøre op med ulige konkurrencevilkår, nomadechauffører og social dumping i vejtransportsektoren.

 

»Der er i vejtransportsektoren set eksempler på, at chauffører arbejder under ganske uacceptable vilkår. Særligt uacceptable forhold blev afsløret i efteråret 2018, da der i regi af den fælles myndighedsindsats for ordnede forhold blev gennemført en aktion mod opholdsstedet for en gruppe udenlandske chauffører i Padborg, som var indlogeret under kummerlige forhold. Flere af chaufførerne forklarede i den forbindelse til blandt andet pressen, at de boede i lastbilen i månedsvis,« lyder det i notatet.

 

Fra regeringen bliver det påpeget, at bødeniveauet ikke bør fastsættes så højt, at det bedre kan betale sig for chaufførerne og virksomhederne, hvis der slet ikke afholdes et hvil. Det foreslås derfor, at bøden fastsættes til det samme niveau som manglende afholdelse af ugehvil, hvor der foreligger en overtrædelse af reglerne på 100 procent.

»Manglende afholdelse af ugehvilet sanktioneres takstmæssigt med en bøde på 10.000 kroner til chaufføren og en bøde på 20.000 kroner til virksomheden.«

Læst i alt:

3669 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger