8. september 2021 - 14:43

App linkNu på Google Play

Anklager anker ikke Kurt Beier-dom

Anklager anker ikke Kurt Beier-dom

8. september 2021 - 14:43

- Der er ikke rimelig udsigt til, at landsretten vil komme frem til et andet resultat i sagen mod transportfirmaet Kurt Beier Transport A/S og ledende medarbejdere, der 25. august ved Retten i Sønderborg blandt andet blev frifundet for åger. Statsadvokaten i Viborg anker derfor ikke dommen.

 

Det skriver Anklagemyndigheden i en pressemeddelelse onsdag.

 

Statsadvokaten i Viborg anker ikke sagen mod det danske transportfirma Kurt Beier Transport A/S og ledende medarbejdere i selskabet. Ved Retten i Sønderborg blev selskabet og de ledende medarbejdere i august blandt andet frifundet for åger i forhold til ansættelse af chauffører fra Filippinerne og Sri Lanka, men delvist fundet skyldige i at have taget bygninger i brug til beboelse uden tilladelse. Den dom tager anklagemyndigheden nu til efterretning.

Det oplyser statsadvokat Jakob Berger Nielsen fra Statsadvokaten i Viborg.

 

- Chaufførerne blev rekrutteret til og ansat i et selskab i Polen. Ved bevisvurderingen har Retten i Sønderborg ikke fundet tilstrækkelige holdepunkter for, at ansættelsen det polske selskab var uden realitet, og at chaufførerne dermed skulle betragtes som ansat i danske Kurt Beier Transport A/S med den følge, at et væsentligt misforhold vedrørende løn- og arbejdsvilkår, dvs. åger, skulle bedømmes efter danske og ikke polske forhold. Det er min vurdering, at der ikke er rimelig udsigt til, at landsretten vil komme til et andet bevisresultat, og derfor anker vi ikke dommen, siger han.

 

I august idømte Retten i Sønderborg en bøde på 100.000 kroner til selskabet og 25.000 kroner til selskabets direktør, Karsten Beier, da primitive bygninger i Padborg, hvor chaufførerne opholdt sig, var taget i brug uden tilladelse, mens selskabet og ledende medarbejdere altså blev frifundet for åger.

Læst i alt:

988 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger