11. november 2022 - 01:47

App linkNu på Google Play

Anlæggelsen af super-rasteplads er i fuld gang

Anlæggelsen af super-rasteplads er i fuld gang

Der er gang i maskinerne på den 70.000 kvadratmeter store grund ved Horsens S og Vestvejen, som danner rammen om Recharge City. Foto: Recharge City

11. november 2022 - 01:47

Jakob Bargmann

Gæsterne havde knap nok forladt området efter første spadestik ved den nye kæmperasteplads Recharge City ved Horsens Syd, før end gravearbejdet var i fuld gang.

Det fortæller projektdirektør hos Recharge City, Charlotte Ørnsvig.

 

Første spadestik til den sikrede rasteplads med plads til 450 lastbiler blev taget mandag 26. september.

 

- De var faktisk næsten i gang, samtidig med at gæsterne forlod pladsen derude. Der er godt gang i jordarbejdet derude. Der bliver i den grad gravet. Og vi går i gang med at støbe både fundamenter og kælder i begyndelsen af januar måned. Så på den måde er vi i den grad kommet godt fra land, og projekteringen og for den sags skyld også udførelsen kører på højtryk, siger Charlotte Ørnsvig.

- Det, man ser lige nu, er en hel masse muldjord, der bliver flyttet rundt på, og en frygtelig masse maskiner, der arbejder i mange af døgnets timer. Vi er i gang med at etablere volde og grave ned til, at vi kan begynde at grave ud til byggefelter og lignende, siger Charlotte Ørnsvig.

 

Hun tilføjer, at det indtil nu meget milde og forholdsvis tørre efterårsvejr også er til fordel for byggeriet, og at der ikke er alt for mudret.

 

Recharge City bliver opført ved Horsens Syd på en 270.000 kvadratmeter stor grund på den vestlige side af E45 ved afkørsel 57 – lige hvor Hedensted og Horsens Kommuner skiller. Der er tale om et sikret område med 24-timers overvågning og plads til op til 450 lastbiler, modulvogntog og specialvogntog.

Det er planen, at Recharge City skal stå færdigt i 2024. Og det vil udover p-pladser indeholde hoteller, restauranter, servicestation, tankanlæg, ladestandere, værksteds- og vaskeområder for tung trafik, gode toilet- og badeforhold og udendørs opholdsområder.

 

Er der god interesse for at ville leje sig ind derude?

 

 - Ja, det synes jeg. Vi oplever en rigtig, rigtig fin interesse for alle forskellige typer af lejemål. Folk synes, det er nyt og spændende, måske er det lidt stort ord at bruge, men revolutionerende i forhold til, hvad man ellers ser på rastepladser, siger Charlotte Ørnsvig.

 

 

Det er Michael Mortensen fra projektudviklingsvirksomheden MORTENSEN, som primært er kendt for sine projekter med søsterselskabet HM Entreprenør, der står bag det storstilede projekt, der får politisk opbakning fra de omkringliggende kommuner, Hedensted og Horsens.

Læst i alt:

3452 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger