26. februar 2020 - 01:45

App linkNu på Google Play

Antallet af spøgelsesbilister falder

Antallet af spøgelsesbilister falder

26. februar 2020 - 01:45

Der er blevet længere mellem mareridtsscenariet på motorvejen, hvor man oplever et par billygter komme lige imod sig. Antallet af spøgelsesbilister faldt nemlig markant i 2019 og befinder sig nu på det laveste niveau i 15 år.

 

Blot 88 spøgelsesbilister blev der indmeldt sidste år. Det er et fald på 17 procent i forhold til 2018 – hvor tallet også var meget lavt – og det er første gang siden 2005, at der bliver registreret under 100 spøgelsesbilister på et år. Det viser Vejdirektoratets nyeste statistik over antallet af registrerede spøgelsesbilister.

 

 »At møde en spøgelsesbilist må være noget af det værste, man kan opleve i trafikken. Derfor er det utroligt positivt, at vi ser færre af dem på vejene. Vejdirektoratet har gennem årene prøvet forskellige tiltag for at dæmme op for antallet af spøgelsesbilister, og derfor skal vi fortsætte det gode arbejde, så vi kan fastholde den positive udvikling. For så længe der er spøgelsesbilister på vejene, er vi endnu ikke i mål,« siger transportminister Benny Engelbrecht.

Hos Vejdirektoratet mener afdelingsleder Ivar Sande, at det faldende antal spøgelsesbilister til en vis grad kan tilskrives Vejdirektoratets initiativ med at anbringe stop-tavler i særlig lav højde ved motorvejsramper for at forhindre spøgelsesbilister i at køre den forkerte vej ned på motorvejen.

 

»Forskningen på området fortæller os, at påvirkede og demente trafikanter har en tendens til at kigge ned og til siden, når de kører”, fortæller han. ”Og netop den type bilister er overrepræsenterede som spøgelsesbilister. Derfor opsatte vi i efteråret 2018 lavt-siddende stoptavler ved alle frakørselsramper herhjemme. Og det er min vurdering, at det blandt andet er effekten fra disse tavler, som vi kan aflæse i de nye tal.«

 

Tallene viser imidlertid også, at antallet af spøgelsesbilister har været svagt stigende i Nord- Midt- og Vestjylland. Det kan efter Ivar Sandes mening blandt andet forklares med, at den samlede motorvejslængde i den del af landet er forøget med cirka 20 procent siden 2015.

»Vi kan se, at der godt kan være lidt flere spøgelsesbilister op på de nye motorveje. Det plejer at stabilisere sig efter et stykke tid. Vi vil dog naturligvis holde skarpt øje med udviklingen på de nye motorveje og løbende vurdere, om der eventuelt er behov for nye tiltag.«

Læst i alt:

205 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger