10. september 2021 - 01:45

App linkNu på Google Play

Arbejdsgiverorganisation: Kommunalvalget bør føre til opgør med hjemtagning

Arbejdsgiverorganisation: Kommunalvalget bør føre til opgør med hjemtagning

10. september 2021 - 01:45

Kommunerne og regionerne har en lang række opgaver, som kan udføres af private transportvirksomheder, hvis der er vilje til det. Det er ikke mindst tilfældet inden for dagrenovation. Men flere – især østdanske – kommuner er i de senere år gået den modsatte vej og har hjemtaget indsamlingen af affald. Kommunalvalget om to måneder skal bruges til et opgør med den udvikling, mener ATL.

 

- Vi har kæmpet meget kraftigt imod udviklingen i en årrække, og det vil vi fortsætte med at gøre. Vi har set eksempler på hjemtagninger, der er pakket ind i en række forklaringer om behov for bedre service, bedre økonomi og mere forsyningssikkerhed, sagde ATL’s formand Peter B. Jepsen i sin beretning på ATL’s generalforsamling, der fandt sted på Hindsgavl Slot i Middelfart.


- Borgerne bliver sjældent præsenteret for fakta i forbindelse med en hjemtagning. Og ofte ender de med at skulle betale et højere gebyr for at få hentet husholdningsaffald. ATL har registreret mindst syv forkerte påstande om hjemtagning.

- En af myterne – måske den værste – er, at der ikke er nogle private bydere. Det er naturligvis ikke korrekt. Så opfordringen herfra skal lyde: Giv virksomhederne muligheden, og lær af de mange kommuner, der samarbejder med private virksomheder. Drop hjemtagningerne, sagde Peter B. Jepsen.


ATL’s formand opfordrede deltagerne på generalforsamlingen til at tage hjem til deres kommune og præge debatten.

 

- Tag fat i jeres lokale byrådskandidater. Hør om deres syn på udbud contra hjemtagning. Tag fat  i ATL’s sekretariat, hvis I har brug for materiale og dokumentation, sagde Peter B. Jepsen.
 

Læst i alt:

497 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger