15. februar 2019 - 01:45

App linkNu på Google Play

Arbejdstilsynet drager i aktion i uge 9

15. februar 2019 - 01:45

I slutningen af februar tager Arbejdstilsynet på aktionsdage for at kontrollere arbejdsforholdene i transportbranchen. Aktionsdagene er en del af en særlig indsats mod arbejdsulykker, som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har indledt. Årsagen er, at der sidste år var syv ansatte i transportbranchen, som mistede livet, mens de var i gang med at udføre deres arbejde. Og antallet af ulykker er i det hele taget højt i forhold til antallet af ansatte.

 

Transportvirksomhederne møder oftest Arbejdstilsynet ved varslede tilsyn i virksomheden. Men i uge 9 kan det ske ved kontroller på veje og udvalgte arbejdspladser.

 

»Som ansat i transportbranchen er man nødt til hele tiden at tænke på sin sikkerhed. Der er mange situationer, som kan være farlige, hvis ikke man tager sine forholdsregler. Det er virksomhedernes opgave at sikre, at de ansatte har fået den nødvendige instruktion, så de kan løse opgaverne forsvarligt,« siger chefkonsulent Susanne Linhart, der er ATL’s arbejdsmiljøekspert, i en nyhedsmail.

De særlige aktionsdage betyder, at Arbejdstilsynet vil observere chauffører undervejs på deres ruter, når de læsser af og på – uden at virksomheden er kontaktet først. Tilsynet vil have særlig fokus på arbejde i højden, akutte overbelastninger og risikoen for at blive ramt af nedfaldne genstande.

 

Arbejdstilsynet har varslet, at der vil komme flere aktionsdage i løbet af året.

 

De kommende aktionsdage er en god anledning til at følge op på, om medarbejderne er instrueret ordentligt. Medlemmer af ATL er velkomne til at kontakte Susanne Linhart for rådgivning, lyder det fra brancheorganisationen.

Læst i alt:

1142 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger