ATL - Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik

6. marts 2018 - 02:30

App linkNu på Google Play

Vognmanden

ATL: Samlet branche støtter lærepladsgaranti

6. marts 2018 - 02:30

ATL lancerede lærepladsgarantien for en måned siden – som en ny garanti, der træder i kraft, hvis en elev, som er ved at tage grundforløbet på chaufføruddannelsen, ikke selv finder en læreplads senest en måned før, han eller hun skal i praktik.

 

Positiv respons

Samtidig tog ATL’s direktør Lars William Wesch kontakt til 3F Transport og DTL-A, der nu begge støtter det nye initiativ om lærepladsgaranti.

 

- Jeg er rigtigt glad for, at hele transportbranchen støtter lærepladsgarantien. Det betyder, at vi kan fortælle det unge menneske, som drømmer om at blive chauffør, at han eller hun er sikker på at komme ud på en rigtig virksomhed og arbejde, siger Lars William Wesch.

Krav

Hvis lærepladsgarantien skal udløses, er der nogle krav, som eleven skal opfylde. Han eller hun skal have været aktivt søgende efter en læreplads. Eleven skal være motiveret, vise interesse for faget og kunne svare på spørgsmålet ”Hvorfor vil du gerne være godschauffør?” Endelig skal eleven være geografisk mobil.

 

Møder

I midten af marts mødes ATL med repræsentanter for erhvervsskolerne. Her skal det drøftes, hvordan garantien bedst muligt føres ud i livet.

 

- Jeg er parat til at lytte til de ønsker, som erhvervsskolerne kommer med. Vi har alle en interesse i at samarbejdet fungerer bedst muligt. Og vi har et fælles ønske om, at flere unge vil søge ind på transportuddannelserne, siger Lars William Wesch.

Læst i alt:

13 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger