ATL - Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik

23. oktober 2018 - 02:52

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Flere unge vil være chauffører

23. oktober 2018 - 02:52

Flere unge ønsker at uddanne sig til lastbilchauffør.

Sidste år blev der indgået fire procent flere uddannelsesaftaler end året før, viser tal fra Transporterhvervets Uddannelser (TUR).

ATL-direktør Lars William Wesch ser det som et tegn på, at branchens store indsats for at tiltrække flere unge til faget er ved at virke.

 

Målrettet indsats

I de senere år er der blevet arbejdet hårdt for at få flere unge til at overveje et job bag rattet på en lastbil. Job i transport-kampagnen besøger skoler over hele landet, ATL har oprettet en lærepladsgaranti, og mange virksomheder gør en ekstra indsats for at tiltrække lærlinge.

Nu kan indsatsen også aflæses i tallene. I 2017 blev der indgået 517 uddannelsesaftaler under EUD. Det er 21 flere end året før, viser opgørelsen fra TUR.

 

- Der er en hård kamp om de unge, så det er ikke let at få flere til at søge ind i vores branche. Når det alligevel er sket, skyldes det uden tvivl den store indsats, der ydes fra flere sider, siger ATL’s direktør Lars William Wesch.

Nødvendig indsats

Stigningen i antallet af uddannelsesaftaler er pæn uden at være prangende, mener Lars William Wesch. Derfor er det nødvendigt at fortsætte indsatsen.

 

- Vi skal blive ved med at tilbyde gode lærerpladser og fortælle, hvordan det er at arbejde i branchen. Så er jeg sikker på, at vi kan fortsætte fremgangen i antallet af uddannelsesaftaler og dermed sikre, at vi har medarbejdere, som kan køre lastbilerne i fremtiden, siger han.

Læst i alt:

25 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke