13. september 2018 - 01:44

App linkNu på Google Play

ATL-direktør: Ingen undskyldning

13. september 2018 - 01:44

17 % af erhvervschaufførerne læser sms, mail eller indhold på nettet, mens han eller hun kører i trafikken. Det viser en ny undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension præsenterede på en konference onsdag.

 

»Der er ingen undskyldning for at tale eller se på håndholdt telefon under kørslen. Enhver transportvirksomhed må forholde sig til, at kørslen udføres sikkert og betryggende, og derfor er budskabet om at undlade den farlige adfærd helt afgørende,« siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

 

Han finder det positivt, at andelen af chauffører, der ofte eller engang imellem taler i håndholdt telefon er faldet i forhold til 2017. Men han understreger, at der fortsat er en udfordring, som skal løses.

»Nu bliver der stillet forslag om at skærpe bøderne. Jeg tror, at vejen til at løse det her problem, er at være synlig og klar om emnet i den enkelte virksomhed. Det er vigtigt som arbejdsgiver at kommunikere, at det ikke er ok at kigge på håndholdte telefoner - hverken ens egen eller arbejdsgiverens. Og selvfølgelig skal arbejdsgiverne heller ikke forvente, at man kan gøre det under kørslen,« siger Lars William Wesch.

Læst i alt:

833 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger