9. september 2021 - 11:38

App linkNu på Google Play

ATL: Kontrol af arbejdstid må ikke føre til dobbeltstraf

ATL: Kontrol af arbejdstid må ikke føre til dobbeltstraf

ATL’s generalforsamling fandt sted på Hindsgavl Slot i Middelfart torsdag formiddag.

9. september 2021 - 11:38

Kontrollen af chaufførernes arbejdstid bør klares af arbejdsmarkedets partner. Men hvis det ikke er godt nok, skal den ekstra kontrol foregå smidigt og uden risiko for dobbeltstraf, sagde Peter B. Jepsen, formand for ATL i sin beretning på arbejdsgiverforeningens generalforsamling torsdag formiddag.

Fra februar næste år vil politiet og Færdsstyrelsen kontrollere, om arbejdsdirektivet bliver overholdt. Det vil ske i forbindelse med kontrollen af køre-og hviletidsreglerne. Hidtil har det været op til arbejdsmarkedets parter at håndhæve reglerne om arbejdstid. Men myndighederne vurderer ikke, at det vil være i overensstemmelse med reglerne i EU’s vejpakke.  Derfor vil politiet og Færdselsstyrelsen få til opgave at undersøge, om arbejdstiden er overholdt. Det vil ske ved vejsidekontroller og virksomhedsbesøg.

- Vi er i tæt og fortsat dialog med færdselsmyndighederne om den kommende kontrol. Og vi efterlyser nogle klare beskrivelser af, hvordan kontrollen kommer til at foregå. Lige nu er der et voldsomt pres på transportbranchen. Der mangler både kapacitet i lastbilerne og uddannede chauffører. Det sidste, vi har brug for, er ekstra kontroller, som tager tid og øger omkostningerne, sagde Peter B. Jepsen.


For medlemmerne af ATL handler det også om at undgå dobbeltbøder, hvis reglerne i direktivet bliver overtrådt. Som det er nu, kan 3F forfølge en sag om overtrædelse af direktivet i det arbejdsretlige system. Og vi kan selvfølgelig ikke leve med, at man kan få en bøde i byretten anlagt af myndighederne for præcis samme forhold. Det vil være helt urimeligt og et brud på retsbevidstheden, sagde Peter B. Jepsen.

Læst i alt:

2878 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger