28. august 2020 - 01:43

App linkNu på Google Play

ATL og DI Transport: Politiet skal være hurtigere

ATL og DI Transport: Politiet skal være hurtigere

28. august 2020 - 01:43

Politiet er alt for længe om at godkende særtransporter øst for Storebælt. En ændret procedure har ført til, at der er opstået en prop i systemet. Ventetiden er et alvorligt problem for virksomhederne, og der skal snarest muligt findes en løsning, mener ATL og DI Transport.

 

Det skriver de to organisationer i en pressemeddelelse.

 

Ventetiden på at få godkendt en særtransport er især problematisk øst for Storebælt. Men virksomheder på Sjælland har ikke mulighed for at søge tilladelse vest for Storebælt. Den aktuelle ventetid svækker derfor de østdanske virksomheders konkurrenceevne.

 

»Vi har bedt rigspolitiet om et møde hurtigst muligt, så vi kan finde en løsning på problemet. Det har store konsekvenser for transportbranchen og erhvervslivet generelt, at det ikke er muligt at få en godkendelse til at køre særtransport inden for få dage,« siger Lars William Wesch, direktør i ATL – Transportens Arbejdsgivere.

Normalt går der få dage fra virksomhederne søger om en tilladelse til at køre særtransport, til godkendelsen er modtaget. Men i øjeblikket er ventetiden væsentligt længere.

 

Michael Svane fra DI Transport opfordrer politiet til hurtigst muligt at få løst de akutte problemer. Men på lidt længere sigt skal man kigge på hele processen, når der gives tilladelse til at køre særtransport.

 

»I forbindelse med den kommende politireform, skal man flytte særtransporttilladelserne fra politiet til Færdselsstyrelsen. De har ekspertisen, og det vil give en ensartet behandling af tilladelserne over alt i landet,« siger Michael Svane.

 

Virksomheder skal søge om særtransporttilladelse, hvis vogntog og gods er bredere end 3,65 meter, højere end 4,10 mener eller længere end 30 meter.

Læst i alt:

827 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger