16. februar 2022 - 11:25

App linkNu på Google Play

Autotransport kørte ind i flere broer uden at standse

Autotransport kørte ind i flere broer uden at standse

16. februar 2022 - 11:25

En lastbilchauffør blev tirsdag sigtet, efter at han var kørt ind i flere motorvejsbroer uden at standse.

 

Kl. 11.36 kom den første af flere anmeldelser om en autotransporter, der var højt belæsset med tre køretøjer, og som kørte i sydlig retning ad Køge Bugt Motorvejen ved Greve.


Ifølge anmeldelserne havde autotransporteren ramt motorvejsbroer ved både Greve N og Greve S, men var trods dette fortsat kørslen i sydlig retning. Flere vragdele fra det øverste køretøj var i forbindelse med påkørslerne faldet ned på kørebanen og var dermed til fare og ulempe for de øvrige trafikanter.


Politiet ledte ud fra de indløbne anmeldelser efter autotransporteren, der til sidst blev lokaliseret kørende ad Sydmotorvejen i sydlig retning mellem afkørslerne ved Lellinge og Herfølge.


Bag rattet i autotransporteren sad en 53-årig mand fra Albertslund, der var ædru og ikke påvirket af andre stoffer under kørslen. Han havde kørekort til lastbil, men kunne ikke umiddelbart give nogen forklaring på sin fortsatte kørsel trods påkørsel af motorvejsbroerne.


Politiet kunne konstatere, at det øverste køretøj på autotransporteren var en varebil, hvis øverste del var revet af og dermed stærkt beskadiget som følge af bropåkørslerne.


Autotransporterens højde blev målt til mindst 4,73 meter mod højst tilladt 4,10 meter, og ved den nærmere kontrol af lastbilens tachograf kunne politiet konstatere, at chaufføren også kunne mistænkes for flere overtrædelser af køre-og hviletidsbestemmelserne.


Den 53-årige chauffør blev derfor sigtet for de konstaterede overtrædelser, som efterfølgende vil blive vurderet, hvorvidt væsentlige hensyn til færdselssikkerheden kan være tilsidesat efter omstændighederne ved den foretagne kørsel.


Vejdirektoratet blev som vejmyndighed underrettet om sagen, men vurderede umiddelbart, at der ikke var sket nogen væsentlig skade på de påkørte broer, så de dermed fortsat var sikre at færdes på eller under, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Læst i alt:

1040 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger