23. marts 2020 - 13:23

App linkNu på Google Play

Bilfabrikker: Dette er den største krise nogensinde

Bilfabrikker: Dette er den største krise nogensinde

Lastbilindustrien bliver hårdt ramt af corona-krisen. Billedet her er fra Ivecos fabrik i Madrid.

23. marts 2020 - 13:23

De europæiske lastbilfabrikker har allerede annonceret midlertidige fabrikslukninger som følge af faldende efterspørgsel, manglende komponenter samt restriktioner fra myndighederne. Og det står allerede nu klart, at corona-krisen kommer til at ramme hårdt og dybt i industrien.

 

»Det står klart, at dette er den værste krise nogensinde for automobilindustrien,« siger Erik-Mark Huitema, generaldirektør for ACEA – organisationen for de europæiske automobil-producenter.

 

»Når al produktion står stille, og forhandlingskæden er lukket ned, så er 14 millioner europæiske job nu på spil. Vi appellerer til stærk og koordineret handling på både nationalt og EU-niveau for at sikre likviditetsmæssig støtte til bilkoncerner, deres leverandører og forhandlere,« siger Erik-Mark Huitema.

 

»Vi er klar til at arbejde med EU-Kommissionen, nationale regeringer og andre interessenter for at navigere gennem denne krise,« understreger Huitema.

ACEA peger også på, at støtte til industrien er nødvendigt for at sikre den fortsatte produktion og leverance af reservedele, samt servicenetværket – også for at holde vital logistik som ambulancer, brandkøretøjer, politi og anden offentlig service kørende.

 

»Den frie strøm af medicin, mad, brændstof, udstyr og forsyninger på tværs af EU må garanteres under alle omstændigheder,« siger Huitema.

 

På tværs af EU opererer automobilproducenter 229 samle- og produktionsfabrikker, hvor 2,6 millioner europæere er direkte beskæftiget med produktion. Automobil-sektoren som helhed omfatter ifølge ACEA 13,8 mio. mennesker i EU.

 

Læst i alt:

1231 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger