20. november 2018 - 01:42

App linkNu på Google Play

Biodiesel kan hjælpe på CO2-regnskabet

20. november 2018 - 01:42

Arbejder man som offentlig eller privat virksomhed aktivt for at minimere sin CO2-belastning, kan man hos energiselskabet OK vælge biobrændstoffet HVO, som er et alternativ til den fossile diesel. Produktet udleder færre NOx, partikler og CO2 end fossilt diesel.

 

»Vi arbejder for grønnere løsninger, og lige nu er HVO et af de biobrændstoffer, der er med til at fremme den grønne omstilling,« siger Flemming Mæhlisen, produktchef i OK, i en pressemeddelse.

 

HVO er en biodiesel med stort set de samme tekniske egenskaber som fossilt diesel. Cirka 80 procent af indholdet i HVO er baseret på affald- og restprodukter. Den bliver produceret hos Neste, som køber direkte fra producenter, som overholder certifikationskravene. Produktet udvikles hele tiden, og mængden af affaldsprodukter er øget gennem årerne.

»Det er en ny teknologi, HVO er produceret ud fra. HVO kan som produkt løse en del af CO2-problematikken i forhold til omstillingen til mere CO2-neutrale køretøjer. Produktets egenskaber gør, at det kan bruges 100 procent for sig selv eller tilsættes fossilt diesel. Det har gode kuldeegenskaber og kan som rent produkt gå ned til -22o C. Kigger man på produktet fra vugge til grav, kan vi se, at det er et utroligt bæredygtigt produkt,« siger Flemming Mæhlisen.

 

»HVO giver kommuner eller virksomheder, eksempelvis renovationsfirmaer, god mulighed for at minimere sin CO2-belastning og komme hurtigere i mål med CO2-regnskabet. Produktet nedsætter CO2-emissionerne med op til 90 procent. Det nøjagtige tal afhænger af indholdet af råvarer i den enkelte blanding,« siger han.

 

»Har kunden for eksempel en hjemmetank, kan vi levere i forhold til øvrige leveringsbetingelser, idet vi nu har produktet på lager.«

 

Flere valg i fremtiden

 

OK vil som virksomhed og energiselskab udvikle sine services og produkter efter kundernes behov. Sådan har det altid været. Derfor vil OK som virksomhed også gerne med på rejsen mod flere alternative energiformer, og HVO er et af de nye tiltag. Det betyder dog ikke, at man i OK udelukker andre produkter.

 

»Vi ønsker ikke at låse os fast på et produkt, idet ingen reelt kan forudsige fremtidens brændstoffer og motorteknologier. I OK tror vi på, at der i fremtiden vil være et bredere sortiment af drivmidler, som dækker forskellige behov. HVO er lige nu en mulighed, der kan erstatte diesel, men vi forventer, at der bliver flere produkter at vælge imellem inden for de kommende år,« siger Flemming Mæhlisen.

Læst i alt:

299 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger