16. september 2020 - 10:15

App linkNu på Google Play

Blue Water ramt af hacker-angreb

Blue Water ramt af hacker-angreb

16. september 2020 - 10:15

Fredag d. 11. september opdagede Blue Water Shipping mistænksom aktivitet på firmaets IT-systemer og besluttede derfor af sikkerhedsmæssige årsager at iværksætte virksomhedens IT-sikkerhedsprocedurer. Med hjælp fra eksterne eksperter blev systemerne analyseret, og et aktivt hackerangreb blev identificeret.

 

Det skriver virksomheden i et opslag på Facebook.

 

Her lyder det også, at firmaets hjemmeside endnu er nede, og at man ikke på nuværende tidspunkt kan sige, hvornår den er klar igen.

 

»For at standse angrebet og beskytte data og systemer blev en række udvalgte systemer lukket ned. Man har dermed stoppet og begrænset hackerangrebet,« lyder det i opslaget på Facebook.

 

»Vi tager IT-sikkerhed meget alvorligt, og derfor reagerede vi også konsekvent, da vi i vores systemer konstaterede uregelmæssigheder, der indikerede forsøg på hacker-angreb. Cyber-kriminalitet er desværre et ganske udbredt og voksende problem, og da konsekvenserne af et angreb kan være meget omfattende, anser vi det for nødvendigt at lukke vores systemer ned,« udtaler Flemming Busch, CFO hos Blue Water.

Den transportmæssige drift er intakt og har været opretholdt under nedlukningen, som primært har påvirket den internetbaserede kommunikationen med kunder og samarbejdspartnere.

 

»Vi beklager overfor vores kunder, at vi i den nuværende situation er påvirkede i vores daglige service overfor dem. Nedlukningen giver forstyrrelser - men kun midlertidigt – og vores ansatte er stadig i stand til at løse alle kunders transportopgaver. Vi møder heldigvis stor forståelse for vores håndtering, der jo handler om at beskytte både os selv og vores kunder,« siger Flemming Busch.

 

Analyser af angrebsforsøget er endnu ikke endeligt afsluttede, men eksperterne vurderer, at et forestående ransomware-angreb er blevet forhindret.

Læst i alt:

1273 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger