10. marts 2020 - 01:45

App linkNu på Google Play

Blue Water Shipping og SpaceInvader vil gøre godstransporten grønnere

Blue Water Shipping og SpaceInvader vil gøre godstransporten grønnere

Transportminister Benny Engelbrecht på besøg hos Blue Water Shipping i Taulov til demonstration af kapacitetsoptimering som klimaindsats i transportbranchen - og lancering af klimapartnerskab mellem Blue Water og SpaceInvader.

10. marts 2020 - 01:45

Godstransporten er en sektor, hvor der skal arbejdes ekstra hårdt og kreativt for at indfri Danmarks klimamål. De kommende anbefalinger fra regeringens klimapartnerskaber ventes derfor med spænding i transportsektoren. Allerede inden da har Blue Water Shipping og iværksættervirksomheden SpaceInvader dannet et klimapartnerskab og sætter dermed handling bag deres respektive klimaambitioner. Med en række ’Go Blue’-initiativer vil Blue Water ikke alene forbedre eget miljø- og klimaaftryk og økonomiske bundlinje – men også deres kunders.

 

Fredag 6. marts besøgte transportminister Benny Engelbrecht Blue Waters terminal i Taulov for at møde de to klimapartnere og se deres fælles initiativ i drift.

 

SpaceInvader har udviklet et transportsystem, der gør det muligt at fragte mere pallegods i hver lastbil ved hjælp af dobbeltstabling. Altså at pakke og stable pallegods både højere og mere optimalt og dermed komme den tomme luft til livs, som mange lastbiler kører rundt med, fordi det er udfordrende at stable højt og stabilt.

Mikkel Østergaard Kruse, direktør for vejtransport og partnerskabsansvarlig hos Blue Water, fortæller:

 

»Når vi kombinerer SpaceInvaders transportløsning med vores services, skaber vi meget konkrete gevinster for både miljøet, klimaet og transportøkonomien. Alle bundlinjer vinder. Det er det fantastiske ved partnerskabet. Hver eneste ekstra palle vi får med i forhold til status quo, er en gevinst. Vi kigger både på optimering af hub-til-hub transporter og på direkte kundeleveringer. Og vi har store forventninger til de perspektiver, der allerede nu tegner sig i samarbejdet.«

 

At omstille sig til øget bæredygtighed kræver ændret adfærd og tilvænning – ikke kun internt i Blue Water, men også hos kunderne, der skal have lyst og mod til at medvirke til at udvikle nye metoder og processer. Det kan være krævende at få igangsat nye tiltag i de daglige rutiner, men belønningen kommer i form af både reduceret klimapåvirkning og øget effektivitet.

Hos klimapartneren SpaceInvader ser man frem til at få det nye initiativ implementeret.

 

»For os er det en kæmpe cadeau og et vigtigt gennembrud, at en stor international operatør som Blue Water ser de muligheder og gevinster, der ligger i kapacitetsoptimering af godshåndtering. Vi har i flere år arbejdet hårdt på at få branchen til at tænke mere innovativt og til at turde prøve nye løsninger af. Det er nu lykkedes med Blue Water, fordi de er omstillingsparate, tør satse på ny innovation og er parate til at tilpasse deres drift,« fortæller adm. direktør i SpaceInvader, Steen Frederiksen.

 

Det nye klimapartnerskab blev skudt officielt i gang, da transportmininister, Benny Engelbrecht, fredag lagde vejen forbi Blue Waters godsterminal i Taulov. Her fik ministeren mulighed for at høre mere om partnerskabets visioner og mål og samtidig få et konkret indblik i, hvordan kapacitetsoptimering med stor klimaeffekt fungerer i praksis.

Læst i alt:

482 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger