21. december 2018 - 10:29

App linkNu på Google Play

Bøde på 535.000 kroner til lastbilchauffør og firma

21. december 2018 - 10:29

Ved rastepladsen i Karlslunde på Køge Bugt Motorvejen stod politiet klar til kontrol. Det var Tungvogncenter Øst, der 7. december bragte en lastbil fra Slovenien ind til rutinemæssig kontrol, og betjentene fattede hurtigt mistanke om, at alt ikke var, som det skulle være.

 

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

 

Ved første øjekast var det udelukkende kørslen fra motorvejen og ind til rastepladsen, der stod optegnet i lastbilens tachograf.

 

Da chaufføren modsatte sig kontrol i en sådan grad, at han kortvarigt måtte anholdes på stedet, blev betjentenes mistanke om fusk større. Derfor tilkaldte politiet assistance fra politihunde, der ledte på stedet omkring rastepladsen. Her fandt hundene en fjernbetjening, der har været brugt til at manipulere takografen, og som chaufføren havde bortkastet på et splitsekund, mens betjentene kiggede væk.

Lastbilen er nu undersøgt til bunds af politiet, og hele systemet til takografen er afmonteret for at få indblik i den fusk, der har ført til tachografens misledende oplysninger. Politiet fandt, at der havde været uautoriseret indgreb i tachografen og flere komponenter hertil. En dybdegående efterforskning har senere vist, at der var tale om omfattende snyd.

 

»Vi ser desværre engang imellem, at chauffører og virksomheder snyder med takografen, og det kan være livsfarligt, når de ikke overholder køre- og hviletidsbestemmelserne. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi fik stoppet lastbilen og undersøgt den, og at vores samarbejde med politihundene førte til fundet af fjernbetjeningen. De her nye måder at snyde på viser vigtigheden af, at vi udvikler vores kompetencer, så vi kan fange forbryderne, der snyder på nye og mere komplicerede måder,« siger politikommissær Henrik Fobian.

Nu står chaufføren til at miste retten til at køre i Danmark, og den samlede bøde til både chauffør og virksomhed løber op i 535.000 kroner.

 

Lastbilen er nu beslaglagt af politiet, indtil bøden er betalt.

Læst i alt:

9843 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger