28. februar 2020 - 13:51

App linkNu på Google Play

Bøde til vognmand og chauffør for rod i tilladelserne

Bøde til vognmand og chauffør for rod i tilladelserne

Akivfoto.

28. februar 2020 - 13:51

En bulgarsk vognmand og en makedonsk chauffør havde ikke styr på papirerne, da Tungvognscenter Syd lørdag 22. februar 2020 kontrollerede en lastbil og fører i forbindelse med et færdselsuheld ved motorvejsafkørsel 56 ved Ejby

 

Tungvognscenter Syd var lørdag morgen ude ved et færdselsuheld, hvor en udenlandsk lastbil med sættevogn havde påkørt en personbil, da lastbilen var begyndt at bakke på motorvejsfrakørsel 56 ved Ejby.

 

Da medarbejdere fra Tungvognscenter Syd kontrollerede lastbilen, viste chaufførens køre/hviletid og takograf, at chaufføren kørte på OUT. Det var chaufføren imidlertid ikke berettiget til, og han fik derfor en bøde på 3.000 kr. og transportfirmaet en bøde på 6.000 kr.

 

Derudover havde chaufføren kun en fotokopi af en bulgarsk udstedt ’Bekræftet kopi’ af godskørselstilladelsen med, i stedet for den ægte ’bekræftet kopi’. Det bulgarske transportfirma sendte dog hurtigt en anden lastbil til stedet med en gyldig godskørselstilladelse. Da den anden lastbil ankom til stedet med papirerne til sin kollega, viste det sig at være den originale tilladelse, han havde med og ikke som forventet den bekræftede kopi. Den originale tilladelse skal opbevares hos transportfirmaet og må ikke anvendes under kørsel. Derfor fik det bulgarske transportfirma også en bøde på 5.000 kr. for ikke at medbringe en ægte ’bekræftet kopi’ af godskørselstilladelsen under kørsel.

Det viste sig også, at den tilkomne lastbil heller ikke havde orden i godskørselstilladelsen, da chaufføren netop havde afleveret sin egen tilladelse til kollegaen. Derfor havde det bulgarske transportfirma pludselig to lastbiler, som ikke kunne køre videre, før tilladelserne kom i orden.

 

Begge lastbiler var først lovligt kørende igen onsdag 26. februar.

Læst i alt:

2415 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger