12. november 2020 - 01:46

App linkNu på Google Play

Bøder til dyrechauffører: - Det er tydeligt, at man bevidst ikke svarer mig

Bøder til dyrechauffører: - Det er tydeligt, at man bevidst ikke svarer mig

12. november 2020 - 01:46

Jakob Bargmann

Hans Kristian Skibby (DF) er ikke tilfreds med de ”svar”, han får fra fødevareminister Mogens Jensen (S) til spørgsmålene om ret og rimelighed ved bøderne til chaufførerne i forbindelse med sagerne om dyrenes transportegnethed. Skriftlige spørgsmål, som han stillede for godt en måned siden, som en reaktion på dyrechaufførernes opråb.

 

Ved samtlige svar til Hans Kristian Skibby dækker ministeren sig ind ved at henvise til Fødevarestyrelsen – og de svarer jo ikke på ret og rimelighed, men gentager blot regler og procedurer på området.

 

- Det er jo et typisk ministersvar. Vi får beskrevet sagens status, men får ikke de svar, vi har behov for. Vi hører jo intet om, hvad ministeren vil foretage sig på området.

- Ministeren henholder sig udelukkende til Fødevarestyrelsen. Så det er spildt arbejde fra min side, og det bliver jeg træt af. Men det er den måde, det er på. Man kan jo tydeligt se, at man helt bevidst ikke svarer på de centrale spørgsmål, jeg henvender sig om. Jeg henvender mig jo ikke for at få en bekræftelse på, hvordan procedurerne er i styrelsen. Jeg henvender mig, fordi chaufførerne er blevet lovet nogle ting fra ministeren om ikke at skulle sanktioneres, som ikke er blevet overholdt.

 

Det var i den 11. time, at Fødevareministeren reagerede på chaufførernes trussel om at strejke, hvis ikke de fik en dialog i gang med ministeren om at få bøderne rettet mod dem i sagerne om dyrenes transportegnethed taget af bordet.

Chaufførerne ville lade bilerne stå fra og med onsdag den 28. oktober, hvis ikke de fik fødevareministeren i tale, men først mandag aften den 26. oktober fik chaufførerne en invitation om et møde om sagen fredag den 30. oktober.

 

Dialogen mellem chaufførerne og myndighederne er altså i gang – men først efter chaufførerne truede med strejke.

 

Tror du, at chaufførerne slipper for de her bøder i sagerne om dyrenes transportegnethed fremover?

 

- Mit mål er, at de slipper for de her bøder i fremtiden – men selvfølgelig ikke ved sager om grov uagtsomhed fra chaufførens side.

 

Kan du forstå, hvis chaufførerne vælger at strejke?

 

- Ja, jeg vil have stor forståelse for det. Men det vil være en træls situation, og jeg vil gerne være med til at stoppe risikoen for, at de gør det.

Læst i alt:

1419 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger