30. september 2019 - 14:44

App linkNu på Google Play

Bøder til to udenlandske vognmænd for manipulation

Bøder til to udenlandske vognmænd for manipulation

30. september 2019 - 14:44

To vognmænd fra henholdsvis Hviderusland og Litauen må betale større bøder efter deres lastbiler torsdag 26. september blev kontrolleret af Tungvognscenter Syd ved Padborg.

 

Ved kontrollen foretog medarbejdere fra Tungvognscenter Syd fra Sydøstjyllands Politi en særlig teknisk undersøgelse af de to lastbiler og kunne konstatere, at der var blevet manipuleret med lastbilernes Adblue-systemer. Adblue-systemerne neutraliserer de sundhedsskadelige NOx-partikler, som lastbilernes motorer udleder. Manipulationen af systemerne havde gjort, at systemerne var blevet sat helt ud af drift.

 

På den baggrund fik den litauiske vognmand en bøde på 22.500 kr. Den hviderussiske vognmand blev dog sigtet for yderligere forhold blandt andet tachograf-manipulation og er derfor blevet stillet over for et bødekrav på 80.000 kr.

Begge vognmænd har erkendt forholdene.

Lastbilerne får ikke lov til at køre videre, før bøderne er betalt, ligesom lastbilerne har været forbi et autoriseret værksted i Danmark for at blive gjort lovlige igen.

Læst i alt:

2297 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger