21. februar 2022 - 13:16

App linkNu på Google Play

Borgerforslag har fået over 50.000 underskrifter: Det skal være gratis at køre over

Borgerforslag har fået over 50.000 underskrifter: Det skal være gratis at køre over

Foto: Sund & Bælt

21. februar 2022 - 13:16

Et borgerforslag om at gøre kørsel over Storebæltsbroen gratis har i skrivende stund fået 51.551 underskrifter. Borgerforslaget blev stillet 29. januar og med de mange støtter, skal det nu fremsættes i Folketinget.

 

Forslagsstilleren Bent Kloster Thodsen og hans otte medstillere peger i forslaget på, at anlægsudgiften til Storebæltsbroen var 26 milliarder kroner, og til dato har bilisterne betalt mere end 43 milliarder i broafgift.

 

- Storebæltsbroen er i dag den eneste vejstrækning, hvor man i Danmark skal betale en ekstra afgift for at benytte vejstrækningen. Broens indtægter har allerede betalt anlægsomkostningerne stort set. Brugerbetaling for at passere broen idag går stort set i Statskassen. I forvejen betaler alle bilister "vægtafgift" eller grøn ejerafgift som dækker for vedligehold og reparation af vejnet og broer. Derfor skal det fra 1/7-2022 være gratis at køre over broen, både for personbiler, lastbiler og for udenlandske turister og vognmænd, står der i borgerforslaget.

 

Fakta om borgerforslag:

- Hvis et forslag inden for 180 dage opnår mindst 50.000 støttere, overgår det automatisk til Folketingets Administration. Det vil stå på hjemmesiden, at det er overgået til Folketinget, og hovedstilleren og medstillerne får også besked.

 

- Partierne i Folketinget tage stilling til, hvem der vil fremsætte forslaget som et beslutningsforslag i Folketinget. Forslaget bliver ikke automatisk fremsat i Folketinget, når det har opnået 50.000 støttere. Det skyldes, at grundloven siger, at det kun er medlemmer af Folketinget og ministre, der kan fremsætte forslag i Folketinget. Forventningen er, at det som hovedregel vil være de politiske ordførere fra de partier, der støtter ordningen om borgerforslag, der i fællesskab fremsætter forslaget.

 

Kilde: Folketinget

Læst i alt:

307 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger