Brændstof

16. februar 2022 - 01:44

App linkNu på Google Play

Brødrene Dahl vil køre på ren HVO

Brødrene Dahl vil køre på ren HVO

16. februar 2022 - 01:44

Fra 14. februar er det slut med at fylde konventionel diesel på de lastbiler, der bringer varer ud til Brødrene Dahls kunder. Lastbilerne vil i stedet for køre på genbrugsolie - også kendt som HVO100 diesel - der er et rest- og affaldsprodukt fra fx industri og husholdninger.

 

Som led i omstillingen har Brødrene Dahl investeret i egne tankanlæg, der stilles op ved virksomhedens distributionsterminaler. Samlet har Brødrene Dahl brugt et tocifret millionbeløb på omlægningen.

 

- Det har fra starten været afgørende for os at etablere vores egen brændstofforsyningskæde. På den måde har vi sikkerhed for, at der er genbrugsolie i tankene på de lastbiler, der kører for os. Når vi siger, at vi bruger genbrugsolie, vil vi kunne stå ved det. Det er vigtigt for os. Derfor har vi investeret i anlæggene, siger logistikdirektør i Brødrene Dahl, Lasse Halliday.

Brødrene Dahl har hver dag 110 distributionsbiler på vejene, der køres af faste vognmænd. Bilerne tilbagelægger i snit 22.000 kilometer dagligt fra Brødrene Dahls centrallagre i Randers og Brøndby til otte terminaler rundt om i landet og derfra ud til kunderne.

 

Brødrene Dahl har sat genbrugsolietanke op ved fem terminaler i Ringsted, Taulov, Randers, Kibæk og Aalborg. De øvrige tre terminaler på Fyn og i Brøndby ligger ved siden af tankstationer, hvor lastbilerne kan tanke genbrugsolie.

Læst i alt:

881 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke