Brændstof

11. november 2019 - 01:45

App linkNu på Google Play

Danmarks første kommercielle HVO-tank åbnede med manér

11. november 2019 - 01:45

Tirsdag 5. november blev Bio100 HVO Diesel lanceret på det første truckanlæg i Danmark.

 

HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) er et fuldstændigt fornybart diesel-alternativ, som er baseret på vegetabilske olier, animalsk fedt eller restprodukter fra blandt andet skov- og fødevareindustrien. Bio100 HVO Diesel fra YX kan give en CO2-besparelse på mellem 50 og 70 % i forhold til fossil diesel og er ikke baseret på palmeolie.

 

»Transport- og oliebranchen har en stor indflydelse på vores samfund. Vi er alle sammen meget afhængige af at få leveret varer hele året rundt på tværs af byer og landegrænser. Det sørger chauffører og vognmænd for, og de er dybt uundværlige for samfundet. Når det er sagt, så er det klart, at vi alle har et medansvar for klimaet og for at gøre, hvad vi kan, for at begrænse CO2-udledningen. Her er Bio100 HVO Diesel et skridt i den rigtige retning,« siger Michael B. Hansen, COO hos YX Erhverv.

Lanceringen af Bio100 HVO Diesel blev fejret med maner på YX Erhvervs truckanlæg hos Scania i Ishøj. Her var medarbejdere fra Scania og YX Erhverv samlet til at overvære den første kommercielle tankning i Danmark.

Læst i alt:

407 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger