Brændstof

19. juli 2019 - 02:00

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Eldrevne biler til Norge

Eldrevne biler til Norge

19. juli 2019 - 02:00

Den internationale transport- og logistikvirksomhed DB Schenker benytter nu elektriske varebiler til deres transport i Norge. Nærmere bestemt har DB Schenker købt otte MAN eTGEer, som de vil bruge til deres 0 emissions transport i Oslo centrum. DB Schenker har et globalt mål om, at deres leveringsløsninger udføres så tæt på nul-emission som muligt.

 

Nils-Petter Buer, marketingchef og kommunikationsdirektør hos DB Schenker Norway:

- Et af vores mål er, at alle leveringer mellem vores hovedterminal i Alnabru og City Hub i Filipstad skal være elektriske. Vi er glade for at have nået vores mål ved at bruge disse otte el-varebiler. Dette er endnu et skridt i retning af at levere transport, der er så tæt på nul-emission som muligt, især i byområder. Vi har allerede brugt elektriske ladcykler i Oslo og Bergen, og nu arbejder vi på at bruge el-lastbiler.

10,7 kubikmeter

De otte el-varebiler leveres fra MANs anlæg på Skårer, hvor værkstedet nu er fuldt udstyret til service og reparation af elbiler. MAN eTGE har en lastkapacitet på 10,7 kubikmeter, hvilket er den samme volumen som versionen med baghjulstræk.

 

Batterikapaciteten på 36 kWh kommer fra et lithium-ion batteri, som er placeret under lasten på gulvet i køretøjet. Denne batteridrift forbedrer køretøjets køreegenskaber på grund af et bedre tyngdepunkt. Dens maksimale rækkevidde er op til 173 km i overensstemmelse med NEDC-normen, hvilket er mere end nok til de normale ture, der drives af en varevogn på en typisk arbejdsdag.

Køretøjerne er placeret på DB Schenker's nye City Hub, Filipstad, Oslo, som formelt blev åbnet i maj i år.

Læst i alt:

73 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger