Brændstof

21. oktober 2020 - 17:29

App linkNu på Google Play

EU vil stoppe tysk lempelse for gas-lastbiler

EU vil stoppe tysk lempelse for gas-lastbiler

21. oktober 2020 - 17:29

For at fremme den grønne omstilling har Tyskland indført en undtagelse for at betale maut på de tyske motorveje og større hovedveje. Det betyder, at lastbiler kunne slippe for at betale den tyske kilometer-afgift, hvis de havde enten en elektrisk drivline eller gasmotor.

 

Undtagelsen gjaldt i første omgang frem til udgangen af 2020, men forsøget blev tidligere i år forlænget til at gælde til og med 2023 – men nu vil EU-Kommissionen stoppe den del af undtagelsen, der handler om lastbiler med gasmotor. Det skriver det tyske medie VerkehrsRundschau.

 

I et brev til den tyske regering oplyser EU-Kommissionen, at man for naturgaskøretøjer maksimalt vil kunne acceptere en reduktion i mauten på 50 procent – med henvisning til gældende EU-ret.

Gasdrevne lastbiler til langturstransporter har vundet frem på det europæiske vejnet i de seneste år. Om der er tale om en klimagevinst, afhænger dog i høj grad af, om brændstoffet kommer fra biogas eller naturgas.

Læst i alt:

1267 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke