Brændstof

19. februar 2019 - 02:30

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Meldgaard Miljø: Nyt gasanlæg

19. februar 2019 - 02:30

Renovationsselskabet Meldgaard Miljø A/S har indviet det sønderjyske selskabs helt egen gastankstation til gasdrevne renovationsbiler i Aalborg.

Anlægget er dermed det første gasanlæg, der er købt af en privat aktør i Danmark. De 17 andre gasanlæg – med komprimeret naturgas - er alle installeret af gasselskaberne.

 

Sparer tid

Meldgaard Miljø bruger fremover tankanlægget til selskabets 11 skraldebiler, der indsamler dagrenovation i Aalborg kommune. Der findes også et offentligt gasanlæg i kommunen, men med 11 biler og en tanktid på cirka 20 minutter giver det ofte kø og spildtid for skraldemanden.

 

- Ved at vi nu kan tanke om natten, og at der er en tank til hver bil, sparer vi meget tid. Derudover tankes der med det såkaldte ”slowfill”, hvilket gør, at der kan være mere gas i hver tank, udtaler indkøbschef Jørn Balleby, Meldgaard Holding A/S, moderselskabet bag Meldgaard Miljø.

Meget klogere

Det nye gasanlæg leveres af Nærenergi.

 

- Vi er stolte af at levere et Nordkap-anlæg til Meldgaard, inklusive alle de nødvendige godkendelser og koordinering med gasleverandør, gasdistributør, brandmyndighed, sikkerhedsstyrelse og kommunale sagsbehandlere. Det har været en stor mundfuld, men også lærerigt, så vi er meget klogere nu, hvor anlægget er godkendt og i drift, udtaler direktør Jacob Himmelstrup, Nærenergi.

 

Mindre CO2-udslip

Biogassen kommer fra Nature Energy, Danmarks største leverandør af biogas.

 

- Ved at køre på grøn biogas sparer hver skraldebil miljøet for 65 ton CO2 årligt. Det vil sige at de 11 skraldebiler sparer miljøet for hele 715 ton CO2 årligt, hvilket svarer til mere end 230 elbiler, fortæller forretningsudvikler Søren Eskelund Toft, Nature Energy.  

Meldgaard har også gasdrevne biler i Ringkøbing, Vejle og Holstebro.

 

- Generelt er vi glade for, at vi sammen med kommunerne og affaldsselskaberne kan være med til at værne om miljøet, tilføjer direktør og indehaver Henrik Meldgaard, Meldgaard Gruppen.

Læst i alt:

293 gange

Læses i øjeblikket af:

2

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger