Brændstof

6. april 2018 - 02:40

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Ny motorvejen åbner i efteråret

6. april 2018 - 02:40

Om godt et halvt år når Danmarks længste igangværende motorvejsbyggeri målet.

Lørdag 29. september 2018 indvies det sidste stykke af Holstebromotorvejen, og transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) glæder sig over koblingen af det nordvestlige Jylland til motorvejsnettet - og bedre fremkommelighed mellem Herning og Holstebro.

 

Nedtælling begyndt

På åbningsdagen 29. september indvies det sidste stykke af Holstebromotorvejen, de cirka 15 kilometer fra Tvis til Holstebro N. Dermed er alle 39 kilometer af Danmarks længste igangværende motorvejsbyggeri åbnet.

Indvielsesdatoen har været længe efterspurgt af trafikanter i det midt- og vestjyske, som har ventet og glædet sig til at kunne få fuldt udbytte af den nye motorvej.

Åbning

Når åbningsarrangementet er slut, og der er ryddet op, åbner selve vejen hurtigst muligt derefter. Forventeligt i de sene aftentimer eller morgenen efter.

 

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen glæder sig over, at infrastrukturen i regionen forbedres for både borgere og erhvervsliv, når snoren er klippet ved indvielsen af hele Holstebromotorvejen.

 

- Vi forbedrer sammenhængskraften i området og skærer ca. 15 minutter af rejsetiden til gavn for både erhvervsdrivende og de mange private bilister. Holstebromotorvejen vil nemlig koble det nordvestlige Jylland på det overordnede motorvejsnet og gøre det nemmere og hurtigere at køre mellem Holstebro N og Herning, siger Ole Birk Olesen.

Åbnet i etaper

Første spadestik til Holstebromotorvejen blev taget en martsdag i 2015 med lunere forårsvejr end i år. Siden har entreprenører, projektledere, landmålere, biologer og andre faggrupper i, og uden for, Vejdirektoratet, arbejdet intenst for at holde en stram tidsplan.

 

I maj 2017 åbnede de første 10 kilometer vest om Herning, Messemotorvejen, hvorfra der er adgang til det nye regionshospital i Gødstrup.

I november 2017 åbnede der yderligere 14 kilometer mellem Sinding og Tvis - det stykke af Holstebromotorvejen, hvor trafikbelastningen er størst.

Nu mangler kun det sidste stykke fra Tvis til Holstebro N.

Til tiden - inden for budget

- Entreprenørerne har brug for hele tiden frem til 29. september for at blive helt færdige mellem Tvis og Holstebro. Vi afleverer vejen til tiden og inden for budgettet, og det er der god grund til at glæde sig over. Det har været et stort og tidskrævende projekt, hvor vi har trukket på mange gode kræfter hos entreprenørerne og i Vejdirektoratet. Jeg vil gerne takke alle dem og desuden kvittere for et godt samarbejde undervejs med både Herning og Holstebro Kommune, siger anlægs- og driftsdirektør Michael Kirkfeldt, Vejdirektoratet.

 

Traditionen tro står Vejdirektoratet for det officielle arrangement med ministertale og snoreklip, når åbningen af Holstebromotorvejen skal markeres lørdag den 29. september. Den mere festlige del af åbningsarrangementet samme dag står Holstebro Kommune for under temaet Vejfest i Vest.

Læst i alt:

19 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger