Brændstof

1. juli 2020 - 01:42

App linkNu på Google Play

Tre nye anlæg med HVO i tanken

Tre nye anlæg med HVO i tanken

1. juli 2020 - 01:42

Q8 tilbyder nu lastbiler at tanke HVO på tre IDS-anlæg forskellige steder i landet. Det 100 % fossilfrie alternativ til diesel, Q8 Biodiesel HVO100, kan tankes på IDS-anlæggene i Padborg, Køge og Århus.

 

I Danmark er mulighederne for at tanke biodiesel endnu relativt få, men efterspørgslen er ifølge Q8 stigende. Og biodiesel er ikke nyt for brændstofselskabet – HVO (Hydrogenereret Vegetabilsk Olie) iblandes allerede eksisterende brændstofprodukter, og i Sverige er virksomheden størst på stationer med salg af HVO100:

 

»Vi vil meget hjælpe kunderne med at stille om til en fossilfri transport, og vi kan se, at Q8’s HVO100 er en vigtig brik og et godt alternativ til en hurtig omstilling. Det 100 procent fossilfrie alternativ kan, uden ændringer, bruges i mange eksisterende dieselbiler. Livscyklus-udledningen af kuldioxid kan, på de få minutter det tager at tanke bilen op, sænkes med op til 90 procent i forhold til fossilt diesel,« siger Erik Stenströmer Moglia, Q8’s Fuel Manager.

HVO100 er 100 % fossilfrit og er på nuværende tidspunkt den bedste mulighed for at reducere udledningen på den tunge trafik. Derudover kan brændstoffet anvendes direkte i den eksisterende flåde, fordi den kemiske sammensætning i HVO er tæt på identisk med den diesel, man normalvis kan tanke.

Læst i alt:

827 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger