Brændstof

8. februar 2022 - 09:14

App linkNu på Google Play

Vil bygge brinttankstationer i Tyskland, Østrig og Danmark

Vil bygge brinttankstationer i Tyskland, Østrig og Danmark

8. februar 2022 - 09:14

Phillips 66 og H2 Energy Europe vil udbygge infrastrukturen for brinttankstationer i Tyskland, Østrig og Danmark

Virksomhederne indgår i et joint venture-samarbejde om at opføre op til 250 brinttankstationer inden 2026
 

Phillips 66 og H2 Energy Europe har annonceret deres forpligtelse til at udvikle op til 250 brinttankstationer i Tyskland, Østrig og Danmark inden 2026 gennem et 50/50 joint venture-samarbejde mellem deres datterselskaber, Phillips 66 Limited og H2 Energy Europe AG. Aftalen er betinget af myndighedernes godkendelser og sædvanlige lukkebetingelser.

 

Phillips 66 Limited er et britisk baseret, helejet datterselskab af Phillips 66, en energiproduktions- og logistikvirksomhed.

 

H2 Energy har hovedkontor i Schweiz og er et joint venture-samarbejde mellem råvarehandelsfirmaet Trafigura Pte Ltd. og H2 Energy Holding AG, en førende brintleverandør i Europa med investeringer i produktion, distribution og udnyttelse af grøn brint. Gennem tilknyttede virksomheder var H2 Energy den første til at udvikle og levere brintlastbiler til kommercielle brugere og skabe et grønt brintøkosystem i Schweiz.

- Vi betragter brint- og brændselscelleteknologi som en afgørende brik for energiomstillingen, sagde Rolf Huber, grundlægger af H2 Energy.

 

- Det udnytter overskydende elproduktion og lagrer og distribuerer energi, der er produceret af vedvarende energikilder.

 

De europæiske datterselskaber til Phillips 66 og H2 Energy vil udnytte deres respektive evner og erfaring til at udvikle et detailnetværk, der samler brintforsyning, logistikken vedrørende påfyldning og efterspørgslen på køretøjer. Hvor det er muligt, er målsætningen, at parterne vil forsyne netværket af brinttankstationer med grøn brint. Efterspørgslen forventes delvist gennem H2 Energys ejerskab i Hyundai Hydrogen Mobility, der er en detail- og distributionspartner i Europa for Hyundais kommercielt tilgængelige tunge, eldrevne lastbil.

 

- Hos Phillips 66 mener vi, at udvidelse af adgangen til brint er afgørende for at opnå en fremtid med mindre udledning af CO2, siger Brian Mandell, Phillips 66 Executive Vice President, Marketing and Commercial.

Joint venture-samarbejdets fremtidige netværk af brint brinttankstationer i Tyskland, Østrig og Danmark vil omfatte eksisterende tankstationer med JET®-brandet såvel som nye lokationer på større transportruter.

 

Læst i alt:

1193 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke