17. februar 2021 - 11:29

App linkNu på Google Play

Branchen i fælles corona-opråb: Giv lærlingene mulighed for at tage certifikater

Branchen i fælles corona-opråb: Giv lærlingene mulighed for at tage certifikater

Arkivfoto

17. februar 2021 - 11:29

Jakob Bargmann

Antallet af uddannelsesaftaler inden for transportområdet er vokset i de senere år. Det er en meget positiv udvikling, både fordi det sikrer uddannelse og beskæftigelse til mange unge og samtidig medvirker til at sikre en god tilgang af arbejdskraft til branchen.

Sådan lyder det fra DI Transport, ATL og 3F Transportgruppen.

 

Men det er imidlertid med stor bekymring, at parterne nu har konstateret, at transportlærlinge som følge af den aktuelle corona-nedlukning ikke har mulighed for at tage diverse certifikatfag på transportuddannelserne.

 

Det drejer sig om en række forskellige kvalifikationsbeviser og kørekort inden for såvel vejgodstransportuddannelsen som på busområdet. Det til trods for, at sammenlignelige fag godt må gennemføres af AMU-kursister.

 

Derfor har DI Transport, ATL og 3F Transportgruppen tirsdag skrevet til både undervisningsministeren og transportministeren for at få en politisk løsning på problemet:

- Stort kørekort mv. er afgørende for, at lærlingene kan udføre det arbejde, som er kernen i den praktiske del af deres uddannelse. Derfor er certifikaterne noget af det første, lærlingene skal opnå på hovedforløbet i deres uddannelse. Certifikatfagene kan ikke gennemføres virtuelt i modsætning til andre dele af deres uddannelse, lyder det i brevet til ministrene.


- Dermed medfører den aktuelle nedlukning, at lærlingenes uddannelse forlænges betydeligt. Samtidig er der risiko for, at en række af lærlingene ender med ikke at fortsætte i uddannelsen. Det virker paradoksalt, at de netop kan tage de eftertragtede fag på AMU, hvis de afbryder deres lærlingeuddannelse.


- I transportbranchen har vi stor forståelse for, at vi skal undgå en forøget spredning af covid-19 og sikre en ansvarlig håndtering af den undervisning, der gennemføres. Vi konstaterer imidlertid, at det er muligt at håndtere undervisningen på AMU-området vedrørende tilsvarende certifikater og kvalifikationsbeviser. Af denne grund må det også være muligt for erhvervsskolerne at kunne tilbyde lærlinge gennemførelse af disse fag ved iagttagelse af de nødvendige foranstaltninger.

- Vi deler regeringens ønske om at sikre, at flere gennemfører en erhvervsuddannelse, og vi har selv som målsætning, at endnu flere personer skal gennemføre en erhvervsuddannelse inden for transportområdet, hvor der er betydelig efterspørgsel efter dem. Vi vil derfor opfordre til, at der åbnes op for, at der fysisk kan tages certifikater og kvalifikationsbeviser på transportens erhvervsuddannelser svarende til AMU-området.

Læst i alt:

452 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger