16. juni 2021 - 11:40

App linkNu på Google Play

Branchen i samlet opråb: - Anmeld dieseltyverier!

Branchen i samlet opråb: - Anmeld dieseltyverier!

16. juni 2021 - 11:40

Lastbil Magasinet har på baggrund af forårets debat om dieseltyverier i transportbranchen modtaget dette fælles opråb fra branchens organisationer:

 

Tyverier af diesel fra transportvirksomheder er igen blevet genstand for debat i transportbranchen. Disse tyverier er velkendte, men mange transportvirksomheder vælger ikke at anmelde tyverierne, fordi den generelle opfattelse er, at det ikke kan betale sig. Dermed viser tallene fra politiet formodentligt kun toppen af isbjerget.

 

Men det betaler sig at anmelde ethvert tyveri af diesel. Den enkelte transportvirksomhed kan måske have en opfattelse af, at anmeldelsen hurtigt ender i en endeløs bunke af uopklarede sager om dieseltyverier. Den følelse er forståelig, men virkeligheden er en anden. Også selv om politiet ikke rykker ud til en konkret hændelse og kigger efter brugbare spor.

Politi og andre myndigheder er helt opmærksomme på, at tyveri af brændstof ikke blot er engangsforeteelser foretaget af amatører med vandslange og dunk. Det kan også være mere professionelt organiseret i et netværk af distributører og aftagere med det rette udstyr. Sådanne organisationer arbejder typisk på tværs af geografi og landegrænser, så derfor bidrager enhver lille brik i puslespillet måske til opklaring af noget meget større. Det gælder også det dieseltyveri, som den lille vognmand i afsides beliggende områder oplever. Efterforskningen i sådanne sager er kompleks og foregår diskret uden for meget støj i offentligheden. Men når man så slår til, så slår man hurtigt og hårdt.

 

Skal vi denne kriminalitet til livs, nytter det ikke noget, at myndighederne kun har en enkelt løs tråd at hive i. Hver en anmeldelse er en tråd til at vikle både frontkriminelle og bagmænd ud af deres spind. Der er brug for enhver oplysning, fra enhver virksomhed. Anmeld dieseltyverier – gør en forskel!

På vegne af

 

Dansk Erhverv, DI Transport, Danske Speditører, Forsikring & Pension, 3F, DTL, ITD, ATL

Læst i alt:

367 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger