11. juni 2019 - 01:44

App linkNu på Google Play

Britiske dashcams på offensiv i Danmark

Britiske dashcams på offensiv i Danmark

Robert Ingebretsen med et praktisk lille frontkamera fra Nextbase.

11. juni 2019 - 01:44

Rasmus Haargaard

En af Europas førende producenter af ”dashcams” går nu i offensiven på det danske marked.

 

Den britiske kameraproducent Nextbase har således indgået aftale med Elgiganten om salg af dashcams i Danmark – altså kameraer monteret i forruden til at optage, hvad der foregår umiddelbart foran køretøjet.

 

Nextbase har rod i Storbritannien, men har en stor afdeling i Norge, hvor man arbejder tæt sammen med vognmandsforeningen NLF og forsikringsselskabet If. Nu satser man på også at få hul på det danske marked.

 

»Vi ser, at markedet ikke er vokset på samme måde i Danmark. Vi arbejder på at få flere test-projekter i gang i Danmark, også med forsikringsselskaber, så de kan teste kvaliteten af de data, de får med kameraet. Vi kommer til at lægge mere fokus på Danmark i den kommende tid,« fortæller Robert Ingebretsen, kommerciel direktør i Nextbase.

Moderne dashcams fås i mange udgaver med forskellige funktioner. Som udgangspunkt kobler man kameraet til strøm, og så tænder det automatisk, når lastbilen startes. I den nyeste generation af kameraer fra Nextbase er der indbygget en funktion, som automatisk slår alarm til nærmeste sygehus, hvis lastbilen kører galt, og chaufføren ikke erklærer sig OK ved at trykke på en skærm i førerhuset.

 

»Det handler om trafiksikkerhed og om at sikre chaufførerne. Hvis kameraet mærker, at der sker en usædvanlig hændelse, som fx rystelse af bilen, så gemmer det desuden en optagelse af minutterne før og lidt efter,« forklarer Robert Ingebretsen.

 

Det har ifølge Nextbase for en del chauffører i Norge været gavnligt i en række konkrete tilfælde med klassiske ”bremse-situationer” og chikanekørsel fra personbiler, hvor det er endt med, at bilisten i stedet blev dømt og i nogle tilfælde mistede kørekortet i en periode – pga. dokumentation fra frontkameraet.

Læst i alt:

497 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger