11. januar 2019 - 12:59

App linkNu på Google Play

Bulgarere i protest mod vejpakke

11. januar 2019 - 12:59

Rasmus Haargaard

Europa-Parlamentet stemte torsdag nej til vejpakken – bortset fra en enkelt passage om cabotage – og det var sandsynligvis overvejende populært blandt de demonstranter, der dagen igennem havde indtaget Luxemburg-pladsen i den belgiske hovedstad, Bruxelles.

 

Pladsen ligger tæt på EU’s institutioner som både parlamentsbygningen og Kommissionen. Og her var omtrent et par hundrede mennesker på plads for at demonstrere imod vedtagelsen af vejpakken.

 

Demonstranterne benyttede bl.a. et podie på en lastbil til at sprede budskabet, samt bulgarske flag og skilte, der på bulgarsk og engelsk tydeligt sagde nej til vejpakken – som ifølge budskaberne vil ”myrde den bulgarske transportbranche”, hvis den var blevet vedtaget i den form, den havde.

 

Europa-Parlamentet forkastede som bekendt vejpakken. Ganske vist var der enighed om en let stramning af cabotagereglerne, men vigtigst af alt – set med bulgarske briller – var det nok, at reglerne for definition og aflønning af udstationerede medarbejdere – herunder lastbilchauffører – i andre EU-lande altså ikke blev lavet om i denne omgang.

Belgisk politi var også mødt op til demonstrationen, som ifølge Lastbil Magasinets øjenvidne på stedet forløb i en fredelig og afslappet atmosfære.

 

Læst i alt:

2655 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger